Nyheter

Nadine föll tre våningar

Av: 

Kristina Ohlsson

NYHETER

Ettåringen kom undan – med skrapsår på armen

Nadine, 1, ramlade ut genom fönstret från tredje våningen.

Hon klarade sig med ett litet skrapsår.

– Jag har fortfarande en klump i magen när jag tänker på vad som kunde ha hänt, säger pappa Joakim Rapp.

Nadine har precis kommit hem från sjukhuset. Hon springer och busar hemma i lägenheten i värmländska Fagerås som om inget har hänt. Ett skrapsår på armen, stort som en lillfingernagel, är det enda synliga spåret efter fallet.

– Sånt här händer bara på film, säger Nadines mamma Nicole Löfgren.

Började inte ens gråta

Familjen hade nyss klivit upp när olyckan var framme i onsdags morse. Nadine, ett år och sju månader, satt och ritade när det plötsligt blev knäpptyst inne från barnrummet.

Nicole frös till is när hon upptäckte att fönstret stod öppet.

Dottern var borta.

Hon rusade ned medan Joakim larmade 112. Sju meter nedanför fönstret gick ettåringen omkring på gräsmattan och kliade sig i håret. Det kom inte ens några tårar.

– Hjärtat stannade verkligen. Jag var panikslagen men försökte behålla lugnet och hålla henne stilla. De sa på larmcentralen att det var viktigt, säger Nicole.

Gräset – räddningen

Ambulansen var där på en kvart och på sjukhuset svärmade läkarna runt Nadine. Men det enda de hittade var en tilltryckt kota i nacken – inget som ger några men.

Gräset där Nadine ramlade var blött efter den smälta snön. Det kan ha räddat hennes liv.

– Något måste ha dämpat fallet. Hade det varit mitt i sommaren när gräset är torrt hade det inte slutat så här bra, säger barnläkaren Staffan Janson.

”Fallit som en docka”

Han tror att Nadine landade på ryggen och att kraften fördelade sig över hela kroppen.

– Vuxna försöker alltid ta emot sig med armar och ben. Då slår man ihjäl sig. Antagligen har flickan bara fallit som en docka och haft turen att fallet har bromsats upp.

Nadine hade själv dragit en barnstol till fönstret, öppnat nedersta kroken och kastat ut leksaker. Nu har familjen bestämt att de ska flytta till en lägenhet på nedre plan. Och skaffa lås för fönstren.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert: