Söp och slog gamling på äldreboende med askkopp

avMikael Hellmyrs

NYHETER

Korkade upp i en lägenhet

Spriten flödade på äldreboendet och en 55-åring yngling golvade en festdeltagare med en askkopp.

Festvärden kunde inte stoppa gamlingarnas framfart.

Kanske för att hon är 90 år.

Några gamlingar vid ett äldreboende utanför Umeå hade på torsdagskvällen tråkigt. Man skaffade fram starkvaror och söp till i en lägenhet tillhörande en 90-årig kvinna. I takt med att spriten flödade blev stämningen allt mer upptrissad för att sedan övergå i bråk.

Slog med askkopp

En 55-årig man misstänks för misshandel, alternativt grov misshandel, av en annan festdeltagare. Enligt polisen misstänks mannen ha slagit till en annan festdeltagare med en stor och tung askkopp i huvudet. Därefter tog han till flykten. När polisen grep honom utanför lägenheten var han så kraftigt berusad att han fick sova ruset av sig i arresten. Några förhör gick inte att hålla.

Enligt polisen söps det kopiöst hemma hos 90-åringen.

"De kan inte redogöra"

– Om man uttrycker sig milt. De var klappkanon och det har inte gått att få en riktig redogörelse av någon av dem, säger Dan Andersson, vakthavande befäl, till vk.se.

Med tanke på att festdeltagarna även i vanliga fall har något sämre minne än genomsnittet kommer dryckesslaget bli knepigt att utreda. Dessutom betraktas inte vittnena som särskilt trovärdiga. Men polisen ger sig inte.

– Lagen gäller ju för alla. Men sedan kan åklagaren ta hänsyn till om det exempelvis handlar om psykiskt sjuka eller dementa, säger Dan Jones, länsvakthavande vid polisen i Västerbotten.

– Men jag har aldrig hört talas om något liknande.