Namninsamling inom Vänsterpartiet för att stoppa uppgörelsen

Interna pressen mot Jonas Sjöstedt

Av: Isabelle Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

Inom Vänsterpartiet cirkulerar just nu en namninsamling för att stoppa uppgörelsen mellan S, L, C och MP, skriver P4 Jönköping.

– Det handlar om att framföra vår åsikt till partiledningen att man absolut inte borde släppa fram den här regeringen, säger Mikael Ekvall, partiets gruppledare i Region Jönköping.

Nu har både Liberalerna och Centerpartiets partiledare sagt ja till att ställa sig bakom Stefan Löfven som statsminister.

I överenskommelsen ingår att Vänsterpartiet inte röstar ner honom i statsministeromröstningen på onsdag.

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.
Foto: LOTTE FERNVALL
Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.

Mikael Ekvall (V), Vänsterpartiets gruppledare i Region Jönköpings län, är en av de som skrivit på uppropet och han menar att motståndet är starkt inom partiet.

– Det här är ett initiativ från vänsterpartister runt om i riket, och det handlar om att framföra vår åsikt till partiledningen att man absolut inte borde släppa fram den här regeringen, som ska bestå av socialdemokrater och miljöpartiet men med ett väldigt stort nyliberalt inflytande i deras politik, säger Mikael Ekvall till P4 Jönköping.

– Vi är ett vänsterparti, vi har ingen anledning att stödja en regering som tänker bedriva högerpolitik.

Jonas Sjöstedt har än så länge inte kommenterat regeringsuppgörelsen. Presstjänsten meddelar att han inte finns tillgänglig för en kommentar under lördagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE