Mannen som mördades på Täbyfest ännu inte identifierad

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Den man som mördades i samband med en fest i Täby har ännu inte identifierats.

Nu vädjar polisen till festdeltagare och allmänheten om hjälp.

– Vi lägger stora resurser på de som har gjort det här, säger utredningsledare Dana Karim.

Strax efter 05-tiden på lördagsmorgonen larmades polisen till en adress i Täby norr om Stockholm, där en fest med upp till ett trettiotal deltagare ägt rum under natten.

När den första polispartrullen gick in i bostaden anträffades en man på golvet. Mannen hade allvarliga skador efter att ha mottagit flera knivhugg, enligt uppgifter till Aftonbladet. Han fördes till sjukhus där han dödsförklarades.

1 av 8

Inte identifierad

Men vem den avlidne mannen är, är ännu ett mysterium. Nu pågår ett intensivt arbete för att lyckas identifiera mannen.

Polisen vill nu prata med alla som vid något tillfälle var på festen.

– Jag är helt övertygad om att de som var på festen känner den avlidne, och de behöver vi komma i kontakt med, säger Dana Karim, undersökningsledare vid Stockholmspolisen.

Polisen har under dagen pratat med en hel del, men understryker att det är viktigt att de som de ännu inte talat med hör av sig, eller om man på annat sätt vet vad som har hänt.

– Om inte annat borde man höra av sig för att bli avfärdade i utredningen. För att bli det måste man själv medverka.

”En fest som urartat”

Lägenheten i radhuslängan i Täby hade hyrts av två tjejer, båda hemmahörande i Stockholm, genom uthyrningssajten Airbnb. Polisen har uppfattningen att tjejerna hade bjudit in gäster till fest, men att den blev större än vad som var tänkt. Upp till ett trettiotal personer befann sig på festen varav majoriteten hade hunnit lämna när polisen kom till platsen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var den avlidne mannen del av ett sällskap på flera personer som tagit sig från en annan del av Stockholm till Täby för att gå på den aktuella festen.

– Jag vill poängtera att detta inte alls är gängrelaterad utan det är en isolerad händelse, en fest som har urartat, säger utredningsledare Dana Karim.

Intensiv jakt efter gärningsmännen

Polisen har satt in både inre och yttre resurser för att lösa mordet och arbetar med att kartlägga de sista timmarna på festen. Dara Karim är beredd på att arbeta hela natten.

– Vi lägger stora resurser på de som har gjort det här och håller en intensiv jakt efter gärningsmännen. Ett stort antal poliser jobbar med det här och kommer jobba hela natten.

I nuläget finns det ingen misstänkt gärningsperson.

Gäster har fått stöd

Polisen understryker att de vill prata med festdeltagare för att få en förståelse för vad som har hänt, och samtidigt kunna erbjuda stöd.

Alla de som hittills har hört av sig till polisen har erbjudits samtals- och krisstöd genom Socialtjänsten och Brottsofferjouren, berättar Dana Karim.

– Jag är helt övertygad om att det finns människor på den här festen som har sett den här traumatiska händelsen, som är chockade.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN