Miljardären försökte lura lapplisan

Publicerad:
Uppdaterad:

Gammal bot på rutan skulle skydda från nya böter trodde han

1 av 2 | Foto: MATTIAS CARLSSON
Så skulle lapplisorna luras.

Här är börsmiljardärens nya trick för att lura lapplisorna.

En gammal parkeringsbot på rutan. Fast någon större framgång lär han inte ha med sitt knep.

Vid 13-tiden i fredags sågs han lämna sin exklusiva Jaguar XK8 Convertible och styra stegen mot restaurang Martini i Stockholm. Självklart inte lagligt parkerad, avslöjar ekonomisajten E24.

Det är inte för inte som börsmiljardären Patrik Brummer har gjort sig känd som en av Stockholms mest notoriska felparkerare. Han har på bara ett par år dragit på sig ett 40-tal böteslappar.

Kan skriva ut en ny p-bot

Fast nu verkar han ha kommit på ett knep. När han lämnade bilen utanför restaurangen lär han enligt E24 ha tagit upp en gammal parkeringsbot ur rockfickan och helt kallt satt den på vindrutan. I hopp om att parkeringsvakterna ska vara snälla och inte lappa honom en gång till.

- Han kan ju få tro på det om han vill. De tittar på lappen och om det har gått ett dygn kan de skriva en ny, säger Harry Selander, på gatukontorets driftcentral.

Parkerade i fel körriktning

Så skedde till exempel när Patrik Brummer drog på sig några nya böter för felparkering under jul- och nyårshelgen. Då stod han parkerad på en trottoar och i fel körriktning. Så efter ett tag satt en liten prydlig bunt med parkeringsböter på vindrutan.

Dessutom står det klart och tydligt på böteslappen på vilken gata den första felparkeringen har skett. Så när han ställer sig på en annan gata är det bara att lappa igen.

Under de senaste 5 åren har Patrik Brummers företag Brummers & Partners dragit in två miljarder kronor.

Patrik Brummer själv har inte gått att nå för en kommentar.

Dennis Larsson

Publicerad: