Repade punklåtar – då kom polisen

avClara Öhrn

NYHETER

Punkbandet stod och övade nya låtar när det plötsligt bankade på dörren.
Polis hade kallats till lägenheten efter att någon anmält ett pågående slagsmål.
– Precis när vi spelat färdigt, så stod det helt plötsligt tre snopna snutar utanför, berättar en av bandmedlemmarna.

Björn och Peter, sångare i punkbandet Maggot Infested Ventriculus, blev riktigt förvånade när de stod och repade nya låtar vid 18-tiden på tisdagskvällen. Plötsligt bankade någon på dörren till Peters bostad.

”Tre snopna snutar”

– Precis när vi spelat färdigt, så stod det helt plötsligt tre snopna snutar utanför. De såg lite smått förskräckta ut och frågade om det var slagsmål, berättar Björn som även kallas för Doktor Gris.

Sångarna förklarade läget och polisen kunde lämna platsen, utan misstanke om brott.

– Man skulle ju egentligen ha bjudit in dem på fika eller att hockeyköra men de fick glatt slinka iväg med svansen mellan benen, säger Peter som även går under namnet Sir Väs.

Foto: Privat
Doktor Gris och Sir Väs sångare i punkbandet Maggot Infested Ventriculus som fick besök av polisen.

Har skrivit en låt om händelsen

Det var inte första gången de övar in nya låtar i lägenheten, men de har aldrig fått några klagomål tidigare. Dessutom är det ofta bråkigt i trapphuset utan att grannarna brytt sig.

– Jag har hört förut hur folk har kastat glas och slagits ute i trappuppgången och då har snuten aldrig vart där. Men när vi spelar in punk, då jävlar, säger Peter som även berättar att bandet har skrivit en låten Poliskonstapel kaffekask, som handlar om händelsen.

Bandet sjunger både på svenska och engelska och när de repar musik händer det att det kan uppfattas som att det skriker på varandra. Polisbesöket ser de snarare som en bedrift än något negativt.

– Vi blev helt ställda först, men så fort de stängde igen dörren sa vi ”yes!”, då vet vi att vi har gjort det bra, säger Björn.

Enligt polisen var det odramatiskt när de kom till platsen och männen ska ha lovat att tysta ned sig.

Foto: Skärmdump
Inlägg som en av bandmedlemmarna la ut i en grupp på Facebook.
ARTIKELN HANDLAR OM

Musik

Brott