Kändistätt på årets Stockholm Pride

NYHETER

På onsdag blir Stockholm en festivalstad

På onsdagen invigdes Stockholm Pride igen.

För femte året i rad samlas kända och okända i ”Sveriges största frizon”.

Glatt och livat under förra årets parad.

Arrangörerna vill att Pride Park i Tantolunden i Stockholm för några ska vara landets största frizon för homosexuella, bisexuella och transpersoner.

Programmet är jättelikt – med konstutställningar, debatter, filmvisningar, seminarier, fester och andra aktiviteter. Dessutom fylls festivalområdet av restauranger, caféer och butiker.

Fullspäckat program

Hela programmet hittar du vid länken till höger. Men här är några av höjdpunkterna under femårsjubileet.

I dag på onsdagen sparkar festen igång på Stora scenen. Rikard Wolff talar och bland andra Afro-Dite, Alcazar och Lambretta uppträder. Christer Björkman och Miss Engfors framför årets Pride-låt "La Vie".

På torsdag uppträder Babsan, Da Buzz och internationella förmågor som Dina Vass och Ultra Naté.

På fredag är det dags för en av höjdpunkterna - Årets Stora Schlagergala. Christer Björkman leder galan – men artisterna är hemliga.

Paraden - en höjdpunkt

En annan höjdpunkt är det stora paraden på lördag. Arrangörerna räknade till cirka 30 000 personer i förra årets parad. Den avgår från Engelbrektsgatan och paradvägen är liksom förra året Norrlandsgatan, Kungsträdgårdsgatan, Skeppsbron, Slussen, Hornsgatan och Ringvägen.

På kvällen fortsätter festen med Supernatural och Anne-Lie Rydé innan det är dags för finalgala med bland annat Fredrik Kempe, Caesars Palace, Vacuum, Jay Jay Johanson och Therese Grankvist.

Söndagen blir lite lugnare med brunch och underhållning i Tantolunden.

"Nu väntar jag bara på att Alf Svensson ska komma ut"

Webbradio: Hör hela Rikard Wolffs invigningstal av Pridfestivalen.

Webb-tv

Se Stockholms officiella bidrag till Pride-festivalen, en gay-video där Mona Sahlin och Gudrun Schyman dansar med Sveriges gay-kändisar.

Här hittar du programmet

FAKTA: 17 000 väntas fira femårsjubileet

Mattias Lundell