Nyheter

Tre franska soldater attackerades

Av: 

Ida Persson

NYHETER

Tre franska soldater har attackerats av en knivbeväpnad man vid ett judiskt center i Nice, rapporterar AP.

Lokal polis berättar hur mannen drog en 20 centimeter lång kniv ur en väska och högg en av soldaterna i ansiktet.

Soldaterna patrullerade utanför det judiska centret när mannen gick till attack, uppger lokal polis. I fastigheten finns bland annat den judiska radiostationen Radio Shalom och en judisk förening.

Mannen, som bar en identitetshandling med namnet Moussa Coulibaly, ska ha plockat upp en 20 centimeter lång kniv ur en väska och huggit en av soldaterna i kinden. Han högg sedan två andra soldater, en i hakan och en i armen. Två av soldaterna skadades lindrigt, enligt BBC.

Utreds av antiterrorpolis

Mannen kunde gripas av lokal polis kort efter händelsen, skriver AP. Två män som var med honom flydde från platsen efter attacken. Borgmästaren i Nice, Christian Estrosi, säger till tv-kanalen BFM att ytterligare en misstänkt gärningsman har gripits.

Moussa Coulibaly uppges vara i 30-årsåldern och har tidigare dömts för stöld och våldsbrott, enligt en officiell källa som uttalar sig anonymt. Motivet bakom handlingen är ännu okänt.

Antiterroristpolisen i Frankrike utreder händelsen tillsammans med lokal polis, skriver den lokala tidningen Nice Matin.

Förhöjd terrornivå

Frankrike har en förhöjd terrorhotnivå efter attentaten mot Charlie Hebdos redaktion och en kosherbutik i Paris i januari. Över 10 000 soldater patrullerar känsliga områden, såsom köpcentrum, synagogor, moskéer och samlingspunkter för kollektivtrafik.

Den gripna mannen har samma efternamn som Amedy Coulibaly, som mördade fyra personer och höll ett femtontal gisslan vid terrorattentatet mot en kosherbutik i Paris, innan han sköts till döds av franska insatsstyrkan. Coulibaly är ett vanligt efternamn bland franska medborgare med ursprung i Mali, skriver AP.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert: