Man jagas efter brutala överfall

NYHETER

Polisen jagar en man i Nyköping efter larm om upprepade överfall – främst mot kvinnor.

Vid ett tillfälle gav han sig in i ett sovrum och försökte våldta en kvinna.

– Det tyder på att det är sexuellt relaterat, säger Lars Liewenborg, förundersökningsledare vid Nyköpingspolisen.

Det första larmet kom i helgen. Mannen hade hoppat på ett par vid Nyköpingsån och försökt delta i parets sexakt innan han försvann från platsen. Brottet rubricerades som försök till våldtäkt.

Bara dagar senare överfölls en kvinna på Brunnsgatan, runt klockan fem på morgonen. En man hade tagit sig in genom fönstret till kvinnans lägenhet och försökt våldta henne. Han avbröts kort därefter av kvinnan och hennes pojkvän och brottet rubricerades som försök till våldtäkt.

Kan vara samma man

Samma dag attackerades en kvinna vid idrottsbanan Folkungavallen. Denna gång använde han ett par handskar indränkta i rödsprit som han tryckte upp i kvinnans ansikte.

Nu misstänker polisen att det är samma man som ligger bakom övergreppen.

– Signalementen stämmer överens. Det handlar om en ung man och mycket tyder på att överfallen är sexuellt relaterade, säger förundersökningsledaren Lars Liewenborg.

Uppmanar till vaksamhet

Polisen tror också att mannen kan också ha koppling till ett knivöverfall i veckan – som ledde till att en man skadades allvarligt.

Sörmlandspolisen uppmanar nu allmänheten att vara vaksam och stänga obevakade fönster och balkongdörrar samt höra av sig med eventuella tips.

På onsdagsmorgonen hade man ännu inga spår efter den misstänkte.

– Vi har ett antal uppslag. Mer vill jag inte säga i det här läget.