Dieseltjuv gömde sig bland hästskit

Publicerad 2015-01-14

"Han luktade nog inte så gott"

En tjuv stal 100 liter diesel från ett industriområde i Gävle och gömde sig därefter i en container. Men inte vilken container som helst utan en som var full med hästskit. 

– Jag visste inte ens att det hade hänt. Jag fick reda på det när en reporter kom hit, säger Anita Engholm som är ridskoleschef för Ponnyklubben i Gävle.

I söndags kväll stal en 33-årig man diesel från ett industriområde i Gävle. Mannen blev upptäckt och flydde med dunkarna. Det var nysnö och och mannen lämnade tydliga fotspår i flykten. Polisen följde spåren som ledde till en ponnyklubb. Där hittades i en container full med hästbajs.

– Vi kunde gripa honom där. Han låg inte och rullade sig direkt, säger Michael Hedström som är presschef hos polisen i Gävle.

Hade ingen aning

När Anita Engholm kom till jobbet på ridskolan på måndagsmorgonen hade hon inte en aning om vad som hade hänt. Inte förrän en reporter från Arbetarbladet kom dit för att ställa frågor.

– Det var inte så fräsct. Det luktade nog inte så gott om honom, säger Anita Engholm som är ridskolechef på Ponnyklubben till Aftonbladets Brottscentralen. 

Dåligt gömställe

Anita Engholm tycker det är konstigt att dieseltjuven gömde sig just där.

– Jag hade aldrig gömt mig i en container full med dynga, jag hade kommit på något annat ställe men jag skulle heller inte gjort något som fått polisen efter mig.

– Nej det har aldrig hänt något liknande här, säger Anita Engholm och skrattar.