Katten tog sig från Skåne till Stockholm

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Angelica Karlsson
2-åriga bondkatten med Susanne Berggren, Beol Cedergren och Johanna Frantz.

NYHETER

Bondkatten Alice hittades för några dagar sedan mager och medtagen i Hammarby sjöstad. Sedan dess har flera boende i området engagerade sig i hennes öde och efterlyst ägaren - som visade sig bo 550 kilometer söderut.

Det var den 17 maj som innekatten Alice rymde hemifrån lägenheten i Kristianstad genom att hoppa ut från balkongen. Sedan dess har matten Johanna Lindqvist och hennes familj varit ute och letat och efterlyst henne på alla möjliga sätt i Skåne. Vad de inte hade kunnat gissa är att Alice tagit sig hela 550 kilometer på egen hand.

– Jag hörde en katt jama hela kvällen utanför min balkong, säger Johanna Frantz som bor i Hammarby sjöstad i södra Stockholm.

– Jag gick ner för att kolla till katten och såg att den var väldigt mager och smutsig.

”Åt hur mycket som helst”

Johanna som har en egen katt tog med sig kattmat och vatten ner till innegården.

– Den åt hur mycket som helst och sen ville den gosa efteråt och verkade rädd.

Johanna ringde polisen som uppmanade henne att vänta några dagar. Morgonen efter tog hon istället med sig katten till en veterinär för att kolla om den hade ID-märkning, vilket den inte hade.

Snackis på Facebook

Katten Alice valde att stanna kvar på innergården och blev en snackis i området. Hon diskuterades flitigt på en Facebooksida och det var totalt ett trettiotal personer som var engagerade i hennes öde.

– Vi var flera som hade uppmärksammat henne och när det blev lite kallare lät vi henne komma in och sova i trapphuset, säger Susanna Berggren.

Förvåningen var stor när en tjej från Kristianstad hörde av sig och sa att hon trodde att katten var hennes.

– Jag blev helt chockad för jag trodde att katten tillhörde någon i närheten, säger Boel Cedergren som lät katten flytta in i hennes lägenhet den sista natten.

Hur Alice har tagit sig från Kristianstad till Stockholm på mindre än två veckor är det nog bara hon som vet.

– Jag gissar att hon krupit in i en budbil eller någon annan bil och liftat till Stockholm, säger husse Tony Lindqvist som kastades sin in i bilen och körde raka vägen till Hammarby sjöstad när han hörde att Alice hade hittats.

– Det här är verkligen ett mirakel.

Publicerad: