Hittad kropp tros vara försvunnen kvinna

NYHETER

Två badare hittade en kropp vid en ravin i Grännatrakten tidigare i somras.

Polisen misstänker nu att det rör sig om en 65-årig kvinna som försvann för sju år sedan. 

– Det var utanför vårt sökområde, säger Jan Lagerqvist, presstalesman vid Jönköpingspolisen till Aftonbladet.

Det var i början på augusti som två personer som badat i Vättern i Grännatrakten den 10 augusti. Efter badet såg de något som stack upp ovanför en brant och de tog sig dit.

På platsen hittade de en jacka och misstänkte att det var något som hänt på platsen och larmade polis. 

– Polisen gjorde sökningar och kom fram till att det möjligtvis kunde knytas till den kvinnan som försvann 2007, säger Jan Lagerqvist, presstalesman vid Jönköpingspolisen.

Utanför sökområdet

Kvinnan försvann spårlöst från ett äldreboende i Gränna 2007. Platsen där kroppen hittades ligger utanför det sökområde där polisen letade efter henne.

– Det var ungefär åtta kilometer från boendet som hon försvann från, det var utanför vårt sökområde. Jag minns att det genomfördes sökningar med helikopter, hundförare och båtar, säger Jan Lagerqvist och fortsätter:

– Det var långt utanför sökområdet, jag tror att de som sökte med båt hade gått ner i Vättern direkt. Och det är möjligt att man kom i land i närheten av den platsen.

Han berättar att fyndplatsen, en ravin, är otillgänglig och svår att nå.

– Det var väldigt svårt att komma dit och det var ingen som gått dit under den tiden som gått. De som hittade henne fick av någon anledning för sig att de skulle klättra dit och sedan fick de syn på detta.

"Fanns ingenting att gå på”

Trots det intensiva sökandet för sju år sedan fick polisen inga spår efter kvinnan. I hennes försvinnande togs upp i tv-programmet Efterlyst, men utan att de ledde till några nya spår i utredningen, har JNytt skrivit tidigare. I samråd med experter avblåstes sökningarna.

– Vi letade rätt länge efter henne, men det fanns ingenting att gå på. Så det avbröts och sen efter ett tag när det inte fanns något att gå på, säger Jan Lagerqvist.

Anhöriga är underrättade och kvinnans kropp ska identifieras på Rättsmedicinalverket i Linköping. Polisen misstänker inget brott.