Nyheter

Kvinna hade barnskelett i magen - i 36 år

NYHETER

En 60-årig indisk kvinna klagade på magont.

Det visade sig vara ett barnskelett – som hon haft i magen i 36 år.

– Hon hade varit gravid 1978 med några komplikationer, säger läkaren B S Gedam.

En 60-årig indisk kvinna hade klagat på magont i två månader. Läkare fann en hård klump i hennes mage och fruktade cancer. Men det visade sig vara ett barnskelett – som hon haft i sig sedan en misslyckad graviditet för 36 år sedan.

– Det var när patienten gick igenom en magnetkameraundersökning som läkarna kunde fastställa att klumpen i själva verket var ett barns skelett, säger läkaren Murtaza Akhtar, operationschef på sjukhuset i Nagpur, till The Times of India.

Tros ha flytt tidigare operation

Kvinnan, som heter Kantabai Gunvant Thakre och kommer från byn Pipariya mitt i Indien, fick hela barnskelettet borttaget i en ovanlig operation. Det kan vara den längsta tid resterna av en misslyckad graviditet stannat i en kvinnokropp, skriver den indiska tidningen. Hon hade blivit gravid som 24-åring men fått en sjukdom som gjort att barnet börjat växa utanför livmodern. Graviditeten hade avslutats efter halva tiden.

– Vi bad om en detaljerad medicinsk historia och patientens broder sade att hon 1978 varit gravid och haft några komplikationer, säger läkaren B S Gedam, som ledde operationslaget på Nagpurs NKP Salve-institut för medicinsk vetenskap, till The Times of India.

Enligt B S Gedam ska hon ha erbjudits operation redan på 70-talet, men blivit rädd för tanken på det och flytt tillbaka till sin hemby. Efter fem månaders medicinsk behandling i byn skulle hon ha känt sig lättad igen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintern – handla munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter