Nyheter

Ingvar Kamprad i stor sorg

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

"Hon var ett väldigt viktigt stöd för Ingvar"

BLEV 71 ÅR Hustrun Margarethas stora uppoffringar gjorde Ingvar Kamprads dröm om Ikea möjlig, har han berättat i en intervju med Aftonbladet. Men Margaretha Kamprad hade också själv en tung roll i koncernen.
BLEV 71 ÅR Hustrun Margarethas stora uppoffringar gjorde Ingvar Kamprads dröm om Ikea möjlig, har han berättat i en intervju med Aftonbladet. Men Margaretha Kamprad hade också själv en tung roll i koncernen.

Ingvar Kamprad har mist sin stora kärlek, sin livskamrat och modern till sina barn.

Sorgen och saknaden är stor.

– Han är ledsen på ett sätt som man bara är när man mist sin allra närmaste, säger Ingvar Kamprads talesperson Per Heggenes till Aftonbladet.

MÖTTES PÅ CAPRI Ingvar och Margaretha Kamprad fick tre söner tillsammans.

Per Heggenes som arbetar i nära kontakt med Ingvar Kamprad, berättar att han talat med Ikea-grundaren sedan dennes hustru Margaretha Kamprad, 71, avlidit.

Sorgen och saknaden är stor, uppger Per Heggenes.

Vad betydde Margaretha för Ingvar?

– Självklart var hon ett väldigt viktigt stöd för Ingvar genom hela hans liv och när han utvecklade Ikea. Hon har varit oerhört viktig för Ingvar.

Var sjuk en tid

Ingvar Kamprad och Margaretha Kamprad var ett par under nästan 50 års tid. De träffades när Margaretha var i 20-årsåldern. Ingvar var 35.

Igår avled hon efter en tids sjukdom.

Kan du säga något om vilken sjukdom hon led av?

– Nej, vi ser det som en privat angelägenhet, så det vill vi inte kommentera vidare. Men hon var sjuk en längre tid och låg på sjukhus.

Så hennes död kom inte som en överraskning?

– Nej, det gjorde den inte.

Privat angelägenhet

Per Heggenes vill inte kommentera begravningsplanerna.

– Familjen har samlats i samband med Margarethas bortgång. De önskar hålla den delen helt privat så jag vill inte kommentera när begravningen ska ske, eller var den kommer äga rum.

Behöver Ingvar Kamprad ta en time out från jobbet nu?

– Det kan jag inte kommentera. Det är alldeles för tidigt att säga.

Engagerad i stiftelse

Per Heggenes har träffat Margaretha Kamprad många gånger i sitt arbete och berättar att hon hade stor betydelse för företaget. Inte bara i sin roll som Ingvar Kamprads hustru, utan även på grund av sina poster inom två viktiga styrelser.

– Hon var väldigt intresserad av arbetet i stiftelsen Stichting Ikea Foundation som driver filantropiskt arbete. Hon satt också i styrelsen för stiftelsen Stichting Ingka Foundation som äger Ikea.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert: