Familjen: Olyckan kunde ha undvikits

NYHETER

"Inte första gången någon dör här"

I fredags drunknade nygifta Maria Pantazopoulos, 30, under en bröllopsfotografering.

Nu riktar offrets familj hård kritik mot myndigheterna som inte säkrat den farliga floden tillräckligt.

– Vi pratar om människoliv här, säger en talesman för familjen.

Maria Pantazopoulos ville göra en så kallad "trash the dress"-fotografering, en växande trend där man förstör sin bröllopsklänning på ett dramatiskt sätt, ofta i vatten.

Den nygifta bruden, som just köpt hus och fått nytt jobb som mäklare, åkte med en fotograf till en flod nära Dorwin Falls i Rowdon norr om den kanadensiska staden Montreal.

Brudklänningen dödsfälla

Floden är känd för sina kraftiga strömmar och när den 45 kilo lätta Maria Pantazopoulos gick ner i vattnet drogs hon ned under ytan. Brudklänningen blev tyngre och tyngre och förvandlades till en dödsfälla.

Fotografen kunde inte rädda henne och några timmar senare hittades Maria död av en dykare.

Inte första gången

Nu har familjen genom sin talesman Leeza Pouhoulidis för första gången uttalat sig och man riktar skarp kritik mot myndigheterna.

– Om Dorwin Falls är så farligt borde de sätta upp ett staket. De borde skydda folk, säger Leeza Pouhoulidis till den kanadensiska nyhetsbyrån QMI.

– Det här är inte första gången någon har skadats eller dött här. Vi pratar om människoliv. Det är ett liv som har blivit förstört, och alla omkring Maria, fortsätter Pouhoulidis.

Flytvästförslag för två veckor sedan

Kommunalrådet Jacqueline Zara tar familjens kritik på allvar och säger att säkerhetsfrågan kommer att tas upp på nästa möte. Patrullering och staket är två alternativ som kommer att diskuteras.

– Det som hänt är hemskt. I bland krävs det något sådant för att påminna folk om faran, säger Jacqueline Zara.

Enligt nyhetsbyrån QMI kräver ordföranden för livräddningssällskapet i Montreal att flytvästar installeras vid floden, något en rättsläkare ska ha föreslagit redan för två veckor sedan.