Nyheter

Trafikkaos i blixthalkan

Av: 

Carina Bergfeldt

NYHETER

Totalstopp på E20 i flera timmar ”Fullständigt kaos” 15-tal bilar i masskrock

Nollgradigt, blött och ishalka på vägarna.

På E20 mellan Vallby och Lyrestad var det totalstopp i förmiddags, i Götene voltade en bil och utanför Upplands Väsby var ett femtontal bilar inblandade i en masskrock.

Allt som allt inträffade ett sextiotal trafikolyckor i morse.

– Det är fullständigt kaos på vägen, sa Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Polis, ambulans och räddningstjänst har haft fullt upp på onsdagsmorgonen, enligt Trafikverket.

Stockholmspolisen har fått in 20–25 trafikolyckor under morgonen och i Uppsala rapporterar man om 16 trafikolyckor.

Sedan klockan sju i morse har mellan 25 och 30 trafikolyckor rapporterats till polisen i Sörmland.

– Det är katastrof, det sker olyckor i hela länet spritt över alla vägar vi har, säger Jocke Andersson på Sörmlandspolisen till TT.

Stopp på E20

På E20 i Västra Götaland, mellan Vallby och Lyrestad ett par mil norr om Mariestad, kolliderade flera långtradare och personbilar vid femtiden i morse.

– Det var klockan 05.01 som en lastbil välte på vägen. Efter det välte en lastbil vid sidan av vägen, sedan välte ett lastbilssläp på vägen, och så har vi ytterligare en lastbil som har hamnat på mitträcket, och så är det två personbilar, minst, inblandade… Det är fullständigt kaos, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Milslånga köer

Mirakulöst nog ska ingen person ha skadats i den stora olyckan, men en stor del E20 har under morgontimmarna varit helt avstängd i båda riktningar och köerna är milslånga då trafiken släpps fram växelvis. Trafiken beräknas påverkas under hela dagen.

– Det är svårt, för ersättningsvägen som går vid Hova och Töreboda är, om möjligt, i ännu sämre skick, så vi kan inte dirigera om trafiken heller, säger Thomas Fuxborg.

Tre skadade

Flera ytterligare olyckor inträffade på onsdagsmorgonen i Västra Götalands län. En bil har voltat utanför Götene och på väg 1720 inträffade en olycka med två fordon mellan Nittorp och Limmared.

– Det var två personbilar som totalkrockade och räddningstjänsten arbetar med att få ut personerna ur bilarna. En av personerna är svårt skadad, den andra lindrigt, säger Thomas Fuxborg.

Strax före sex i morse körde en bilist av vägen på länsväg 3035 vid Mölltorp och en person kördes till Kärnsjukhuset i Skövde, KSS, med okända skador.

Femton i krock

Upp till 15 bilar var inblandade i en trafikolycka på E 4 norr om Stockholm, på avfarten mot Infra city söder om Upplands Väsby.

Polisen tvingades spärra av avfarten under morgonen.

Även i Södertälje och Vallentuna har flera trafikolyckor inträffat under onsdagsmorgonen.

Två olyckor i Östergötland

Tre minuter efter varandra inträffade två olyckor i Östergötland.

Den första inträffade klockan 06.26 på E4, mellan trafikplats Björnsnäs och trafikplats Strömsfors, i riktning mot Nyköping. Och klockan 06.29 inträffade ännu en olycka på E 4:an, då mellan trafikplats Norrköping Södra och trafikplats Ingelsta, i riktning mot Norrköping.

Skadeläget i båda olyckorna är fortfarande okänt, men man räknar med stora förseningar.

Även buss- och flygtrafiken påverkas av vädret. Flera busslinjer är inställda och på Arlanda är det förseningar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Trafikinformationstjänsten Läget i trafiken har nu stängtTipsa | Aftonbladet
Publisert: