Ville attackera Barack Obama

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Läs bin Ladins brevväxling ord för ord

1 av 3

Den amerikanska försvarshögskolans West Points Combating center släpper hemliga brev som bin Ladin författat i sitt gömställe i Pakistan.

I breven skriver bin Ladin att han vill attackera Obamas flygplan så att Joe Biden tar över rollen som president.

– Biden är fullständigt oförberedd för posten, vilket kommer leda USA i en kris, skrev bin Ladin i ett brev.

De hemliga dokumenten kommer från räden mot al-Qaida-ledarens bunker i Abbottabad i Pakistan den andra maj i fjol.

Klockan 15 i dag publicerades delar av dem på West Points Combating Terrorism Centers hemsida.

Dagbok och brev

Bland annat finns brevväxling mellan bin Ladin och hans kontakter och hans handskrivna dagbok, rapporterar nyhetsbyrån AP.

I sina brev skriver Bin Ladin att han ville fortsätta attackera USA. Han var särskilt inriktad på generalen och den tidigare militärbefälhavaren David Petraeus samt USA:s president Barack Obama.

I sina brev beordrade han två grupper att förbereda uppdraget att attackera männens flygplan, en grupp i Pakistan och en i Afghanistan.

– Orsaken till att koncentrera oss på dem är för att Obama är chef för otroheten, och att döda honom leder automatiskt till att Biden tar över presidentskapet, eftersom det är norm där. Biden är fullständigt oförberedd för posten, vilket kommer leda USA i en kris, skriver bin Ladin bland annat.

USA säkrare

John Brennan, president Barack Obamas högste rådgivare i säkerhetsfrågor, uppgav tidigare i veckan att bin Ladins sista ord visar att USA är säkrare nu när terroristledaren är borta ur bilden.

Enligt Brennan uttryckte bin Ladin farhågan att terroristorganisationen inte skulle överleva, då dess ledare dödades i så stor utsträckning.

Publicerad: