Släktingen: Magnotta var en tickande bomb

En tickande bomb – som bara väntade på att explodera.

Så beskrivs den misstänkte styckmördaren Luka Rocca Magnotta, 29, av en kvinnlig släkting.

– Han kokar ihop historier och de blir fakta i hans huvud, säger hon till Mirror Online.

Polisens utredning av den misstänkte styckmördaren Luka Rocca Magnotta fortsätter.

En kartläggning av hans barndom visar att Magnotta föddes som Eric Newman i en förort till Toronto, Kanada. Hans föräldrar var tonåringar och separerade kort efter pojkens födsel. Eric uppfostrades i huvudsak av sin mormor, rapporterar Mirror Online.

"Litade inte på honom"

Eric Newman var uppmärksamhetssökande i skolan. Klasskamraterna minns honom som någon som drog långa historier. Bland annat berättade han att han är döpt efter skådespelerskan Julia Roberts bror Eric, trots att syskonen Roberts inte slagit igenom när Eric Newman föddes.

Under tonåren började en kvinnlig släkting misstänka att Eric inte mådde bra psykiskt.

– Jag litade inte på honom, berättar hon för Mirror Online.

– Han är psykiskt sjuk. Han kokar ihop historier och de blir fakta i hans huvud.

Hittade på rykten

När Eric Newman fyllt 20 år bytte han namn och hävdade att han arbetade som eskort och porrstjärna. En före detta älskare, den transsexuella cabaretdansaren Nina Arsenault, uppger till Mirror Online att Eric också har arbetat som en strippa på en nattklubb.

Nina Arsenault säger att hon hade svårt att separera fakta och påhitt i Erics berättelser. Vid ett tillfälle sa han att han var medlem i den ryska maffian. Vid ett annat sa han att han var pappa till en liten bebis.

Den kvinnliga släktingen upptäckte vid ett tillfälle att Eric sökt upp en dagstidning i Toronto för att förneka ryktena om att han dejtade en dömd kvinnlig mördare, som nyligen hade släppts fri. Släktingen tror dock att Eric själv hittat på dessa rykten på nätet.

– Han skapar en konflikt och går sedan ut och förnekar innehållet i historien, som han själv skapat, säger släktingen till Mirror Onlline.

70 konton

Jakten på uppmärksamhet fortsatte. Eric börjar lägga upp videoklipp på nätet där han torterade djur. Bland annat matade han en pytonorm med en kattunge.

– Den här familjen är väldigt dysfunktionell, säger den kvinnliga släktingen.

– Kärnan i hela denna berättelse är uppfostran, eller bristen på det.

Just nu sitter Eric Newman, eller Luka Rocca Magnotta som han numera heter, inlåst i Berlin. Han väntas bli överlämnad till Kanada i slutet av juni. Under tiden jobbar polisen febrilt med utredningen av styckningen av Jun Lin, 33.

Dessutom utreds möjligheterna att Magnotta är inblandad i flera fall, bland annat ett styckmord på en 66-årig man i Los Angeles.

Polisens problem är Magnottas alla identiteter.

– Det är en hemsk uppgift eftersom han reste överallt med olika namn. Han har 70 Facebook-konton, 20 webbplatser och många YouTube-sidor, säger Ian Lafreniere vid polisen i Montreal.

Publisert: