Skjuter fångarna framför kameran

Av: Anders Munck

Publicerad:
Uppdaterad:

Talibaner mördar 15 polismän

1 av 3 | Foto: reuters
De 15 pakistanska soldaterna hade utsatts för ett bakhåll.

Här är talibanernas blodiga hämnd.

Framför kameran avrättar de 15 pakistanska soldater.

Videon sprids nu i gränstrakterna mot Afghanistan – för att sätta skräck i Pakistans armé.

De bittra striderna mellan talibanerna och den pakistanska armén har pågått i många år. Talibanerna bedriver ett gerillakrig mot Pakistans armé i bergstrakterna mot gränsen till Afghanistan.

Videon sprids vid gränsen

För inte så länge sedan inleddes fredssamtal mellan den pakistanska regeringen och talibanernas paraplyorganisation. Samtalen gav hopp till dem som hoppas att kriget, som krävt tusentals människoliv, skulle ta slut.

Men förhoppningen kan komma på skam.

Reuters har nu tagit del av en nyinspelad video där talibaner brutalt ses skjuta ihjäl 15 krigsfångar, soldater ur den pakistanska armén. Videon sprids nu vid gränstrakterna mot Afghanistan.

”Vi varnar regeringen”

Filmen inleds med bilder på krigsfångarna. De står uppradade med handklovar på en kulle. En av talibanerna håller ett tal om hur tolv av deras män blivit belägrade och avrättade, och hur arméns våld även riktats mot kvinnor.

– För att hämnas de kamrater, kommer vi att döda dessa människor. Vi varnar Pakistans regering att om dödandet av våra vänner inte stoppas, kommer detta öde drabba er alla, säger en av de beväpnade männen i videon.

”Gud är stor”

En av de tillfångatagna männen får berätta om hur det gick till när de övermannades. Därefter skanderar talibanerna ”Gud är stor” och börjar avrätta männen, en efter en.

Talibanerna har, allierade med al-Qaida, lovat störta den pakistanska regeringen. De två grupperna bär skulden för många av självmordsbombningarna i landet.

Publicerad: