Olycka bakom död man

NYHETER

Polisen avskriver misstankar om brott

1 av 6 | Foto: Polisen har spärrat av hela Kemihuset. Utanför hittades mannen död av en förbipasserande.

Det låg inget brott bakom den 23-åring som hittades död i Göteborg i morse.

– Allt tyder på att det är en tragisk olycka, säger Henrik Sterner på Göteborgspolisen.

En 23-årig kemistudent vid Chalmers hittades på lördagsförmiddagen död i centrala Göteborg. Polisen inledde direkt en förundersökning om mord alternativt dråp men under lördagskvällen har rubriceringen ändrats. Nu betraktar polisen händelsen som en olycka.
– Just nu finns det inget som tyder på att det är något annat än en olycka, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavande på Göteborgspolisen.

Hittades i morse

Den avlidne påträffades av en förbipasserande person som larmade polisen omkring tjugo i nio på morgonen. Den döde mannen hittades precis utanför studenternas lunch- och uppehållsrum på Gibraltargatan vid Kemihuset på Chalmers tekniska högskola.

Boende i området är skärrade.

– Det känns otäckt att det hänt precis här där man bor, säger en man till Johan Kellman-Larsson, Aftonbladets reporter på plats.

Vittnesförhör

Polisen håller just nu på och förhöra eventuella vittnen i området, berättar Teresia Lagnefors.

En teknisk undersökning av närområdet är genomförd. En av teorierna som polisen arbetar efter är att mannen ramlat ner från kemihusets tak.

Polisen är i övrigt mycket förtegen kring händelsen.

Undersökningar på taket

Polisen minskade avspärrningarna successivt under dagen. När Aftonbladets reporter under lördagskvällen tog sin in till området där mannen hittades fanns bara en liten blodfläck kvar på platsen.

Under eftermiddagen genomförde polisen också undersökningar på taket.

Chalmers studentkår har efter händelsen upprättat krisstöd i kårhuset i Johanneberg för alla som behöver någon att prata med.

Mannens anhöriga har underrättats.