Annie Lööf vänder om bolagsskatten

NYHETER

Centerledaren och näringsministern Annie Lööf vänder tvärt om bolagsskatten.

Nu byter hon åsikt och följer de övriga allianspartiernas linje om en sänkt bolagsskatt, skriver Dagens Industri. Inför höstens budgetförhandlingar ser hon sänkt bolagsskatt som en av de viktigaste offensiva satsningarna för näringslivet.

Hon tror att "en sänkning, i kombination med ett investeraravdrag för att gynna investeringar i småföretag, är viktigt för att stärka såväl små som större företag", skriver DI.

Städade undan efter sig själva

7 augusti

Annie Lööf sparkar Tillväxtverkets generaldirektör Christina ­Lugnet efter avslöjanden om mångmiljon­belopp i representationskostnader.

9 augusti

Aftonbladet publicerar nyheten om hur ­Näringsdepartementet spenderat drygt 357 000 kronor på ­internrepresentation och hur departementet försökt städa undan efter sig genom att själva hävda att man granskar kostnaderna.

13 augusti

Näringsdepartementet lägger ut uppgifter om sin julfest på sin hemsida. Trots att Aftonbladet begärt ut all intern representation har vi inte fått ta del av denna. Jul­festen har varit bokförd som seminarieverksamhet.

14 augusti

Aftonbladet avslöjar hur julfesten med en kostnad på 616 000 kronor har undanhållits tidigare granskning.

15 augusti

Lööf KU-anmäls. Ex-ministern Leif Pagrotsky (S) menar att hon förhalat allmänna handlingar till pressen och bett medarbetare ändra i materialet ­innan det lämnats ut.

16 augusti

Aftonbladet avslöjar att Lööf spelat en aktiv roll i krishanteringen efter avslöjandena och att hon riskerar att kallas till Konstitutionsutskottet för förhör om sin inblandning.

TT