Nyheter

"Jag och Zlatan hade en het diskussion"

Av: 

Johan Kellman-Larsson

NYHETER

Zlatan-kännare – och en av landets mest meriterade sportjournalister. I dagens sommarpodd tar sportjournalisten Jennifer Wegerup med lyssnarna på en resa bakom kulisserna på de riktigt stora fotbollssammanhangen.

– Ett år var jag med på ett lyxhotell i Rom när Zlatan och Milan firade scudetton.

Under sommaren kan du lyssna till sju profiler från Aftonbladet som berättar personliga anekdoter och djupgående hemligheter från sina yrkesliv i tidningens eget sommarprogram Sommarpoddarna.

Följt Zlatan på nära håll

I dag har turen kommit till Aftonbladets stjärnreporter Jennifer Wegerup, 39. Jennifer har i flera år arbetat som Milano-korrespondent och är en av få svenska journalister som haft möjlighet att följa Sveriges stora fixstjärna  – Zlatan Ibrahimovic – på riktigt nära håll. Wegerup har följt Zlatan i nio år, ända sedan tiden i Ajax.

– En gång hade vi en het diskussion, det var under en tid då Zlatan bojkottade svenska medier. Det kommer jag prata mer om i podden. Ett år deltog jag också när hans lag firade Scudetton på ett lyxhotell i Rom.

Mansdominerad värld

Jennifer Wegerup kommer i sommarpodden även dela med sig av sina erfarenheter från att som kvinnlig reporter verka i en extremt mansdominerad värld.

– Som kvinnlig sportjournalist i Italien måste du bevisa dubbelt upp att du är kompentent nog för ditt jobb. Det gäller också att vänja sig vid att bli ständigt ifrågasatt. Alla som är intresserade av sport och journalistik tror jag kommer uppskatta mitt program.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert: