Trafik

Flera trafikolyckor när julfirare vände hemåt

Av: 

Carina Bergfeldt

Mikael Löfström

Sju personer fördes till sjukhus efter en olycka utanför Borås.
Sju personer fördes till sjukhus efter en olycka utanför Borås.

NYHETER

Hemvändarna har börjat ge sig ut på vägarna.

Och med dem har olyckorna följt.

Sju personer fördes till sjukhus efter en personbilskrock utanför Borås på måndagseftermiddagen.

Under måndagsförmiddagen var trafiken lugn. Två olyckor, varav ingen med allvarligare skador, rapporterades. En på väg 56, vid Lilla Udden och en på väg 63 mellan Kopparberg och Stjärnfors.

Men under eftermiddagen började allt fler hemvändare att ge sig ut på vägarna, och med dem följde dessvärre ett ökat antal olyckor.

En 77-årig man omkom på måndagseftermiddagen. Mannen körde av vägen och in i en betongpelare, utanför Hallstahammar i Västmanland. Det är oklart vad som förorsakade krocken, men inga andra fordon var inblandade i olyckan.

Tio olyckor

Mellan halv fyra och halv fem på måndagen hanterade polis och räddningstjänst sammanlagt nio olyckor.

En viltolycka har inträffat på E10 mellan Kauppinen och Kiruna flygplats. Vägen kommer att vara avstängd under en stor del av eftermiddagen för räddningsarbete.

På väg 84 mellan Kårböle och Laforsen, har en trafikolycka inträffat strax öster om Kårböle. Även där är det begränsad framkomlighet.

På väg 1024 på Vasaloppsvägen mellan Mångsbodarna och Evertsberg är ett körfält blockerat av en singelolycka.

Väg 76 mellan Karlholmsbruk och Löten, i riktning mot Östhammar är helt avstängd på grund av en olycka. Räddningstjänst är på plats och arbetar.

En olycka på väg 800 mellan Trafikplats Stavsjö och Trafikplats Gammelsta köra att ett körfält är blockerat. Framkomligheten går trögt.

Flera fordon är inblandade i en krock på E6, Kungälvsleden mellan Backadalsmotet (78) och Tingstadsmotet (77), i riktning mot Varberg.

Ett körfält är blockerat på E4 mellan Årskogen Södra och Årskogen Norra efter att en singelolycka har inträffat i höjd med Storsveden.

En olycka på E4 på Uppsalavägen mellan Trafikplats Haga Norra (167) och Trafikplats Frösunda (168), i riktning mot Uppsala gör att det är stopp i vänster körfält.

På E6 mellan Torpmotet (96) och Hogstorpsmotet (97) har en olycka inträffat där ett fordon börjat brinna.

Sju personer förs till sjukhus efter att två personbilar kolliderat på riksväg 41 utanför Borås. De sju personernas skador ska enligt räddningstjänsten vara av lindrigare art.

ANNONS

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ däck tryggt och enkelt hos Dackonline!

Extern länk från Däckonline SE

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Trafik

ÄMNEN I ARTIKELN

Trafik