Nyheter

Tog på sig stridsväst inför attackerna

Av: 

Erik Wiman

NYHETER

Peter Mangs förberedde minutiöst sina attacker.

Han skaffade en svart stridsväst som han fyllde med ammunition och extra beväpning.

– Där hade han bland annat sin dolk, säger polisens talesperson Börje Sjöholm.

Den misstänkte mördaren Peter Mangs.
Den misstänkte mördaren Peter Mangs.

Åklagaren Solveig Wollstad vill inte gå in på vilka motiv Peter Mangs har haft när han nattetid har skjutit mot invånare i Malmö.

– Det har varierat från gång till gång. Det finns inslag av rasism och främlingsfientlighet i hans person, men det går inte att entydigt säga att det har varit hans drivkraft, säger hon.

Beskrivs som vapengalen

Däremot slår utredarna fast att Peter Mangs har förberett sig mycket väl inför sina brott.

40-åringen har beskrivits av flera vänner som vapengalen. Sin egen pistol, en nio millimeters Glock, byggde han om efter sina egna önskemål.

Under pipan monterade han en lampa för att kunna lysa upp sina mål. För att inte avslöjas på tomhylsor vid brottsplatserna skaffade han en uppsamlare som han satte fast vid sidan av vapnet.

– Han slipade om pipan i vapnet efter flera av dåden för att på så sätt göra det svårare att binda vapnet till brotten, säger Börje Sjöholm.

Beställde svart stridsväst

Den misstänkte serieskytten förberedde också sin egen klädsel innan han slog till. Han beställde en svart stridsväst med specialsydda fickor där han placerade sin utrustning.

– Där hade han ammunitionen, en extra pipa och en dolk, säger Börje Sjöholm.

Vid husrannsakan i hans lägenhet har polisen hittat svarta kläder och olika maskeringar för ansiktet, som tros ha använts vid attackerna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Har du Covid-19? Få svar snabbt med enkelt hemmatest – beställ här

Quicktest

Publisert: