Nyheter

Silvia: Jag är lycklig

Av: 

Mattias Sandberg

NYHETER

I dag är det dags för årets stora kungliga fest: Estelles dop.

Flera hundra gäster är inbjudna – och kungafamiljen är förväntansfull.

– Jag är väldigt lycklig och ser fram emot i morgon, säger drottningen till Aftonbladet.

På tisdag döps prinsessan Estelle i Slottskyrkan inne på Slottet i Stockholm. Drygt 400 gäster från hela världen har fått det exklusiva inbjudningskortet.

Kungligheter, politiker, släkt och vänner står på gästlistan – och både Chris O`Neill och Sofia Hellqvist har blivit bjudna av kungaparet.

Exklusiv intervju

Under måndagen fick Aftonbladet en exklusiv pratstund med drottning Silvia, som berättade att hon hade höga förväntningar på dopet.

– Jag är väldigt lycklig och ser fram emot i morgon, sa Silvia till Aftonbladet efter att hon besökt ett forum i centrala Stockholm.

Dopceremonin kommer att sändas i flera länder och fler än 400 journalister är ackrediterade. Det är dock bara en femtedel av hur många som bevakade bröllopet mellan Victoria och Daniel för två år sedan.

Under måndagen kommer de första kungligheterna att anlända till Sverige och köras i poliseskort till både Stockholms slott och Haga slott.

”Hon är så söt”

För Estelle blir tisdagens dop hennes första stora offentliga framträdande – och Silvia känner med barnbarnet.

– Mina tankar är naturligtvis med Estelle. Hon är så söt, sa drottningen till Aftonbladet. 

Även kungen ser fram emot Estelles dop och när Aftonbladet nyligen träffade honom i Tjeckien berättade han om planeringen.

– Jag hoppas att det pågår även om jag inte är med. Att det rullar på, det ska det göra. Man behöver inte vara med på alla detaljer. Men ibland får man dyka ner, sa statschefen då.

ANNONS

Skynda fynda damkläder– lagerflytt! 20% REA PÅ ALLT FRÅN CELLBES!

Extern länk från Cellbes

Köp här!

Publisert: