POPULÄR MÖTESPLATS Så här såg det ut vid Aftonbladets tält i Visby under en debatt förra året. Foto:
Foto: urban andersson
POPULÄR MÖTESPLATS Så här såg det ut vid Aftonbladets tält i Visby under en debatt förra året. Foto:

Oj, vilken het vecka

Publicerad:

NYHETER

Aftonbladet storsatsar i Almedalen – i alla kanaler

POPULÄR MÖTESPLATS Så här såg det ut vid Aftonbladets tält i Visby under en debatt förra året. Foto:
Foto: urban andersson
POPULÄR MÖTESPLATS Så här såg det ut vid Aftonbladets tält i Visby under en debatt förra året. Foto:

Störst och bäst – även

under Almedalsveckan.

Aftonbladet storsatsar och du kan följa oss i alla kanaler.

Foto: dan ferna
SNART REDO FÖR ANSTORMNING Här smälls Aftonbladets rekordstora tält upp i centrala Visby. Det är här det händer under Almedagsveckan – partiledarutfrågningar med Aftonbladets Lena Mellin och Karin Magnusson, debatter och möjlighet att ta en kopp gratis kaffe eller vila i sköna soffor.

– Vi tar i ifrån tårna, det blir full fart hela veckan, säger Aftonbladets debattchef Karin Magnusson.

I morgon inleds det årliga infernot i Visby när ­Almedalsveckan drar

i gång. Drivor av politiker, makthavare, journalister och pr-folk åker till Gotland för att mingla, debattera och diskutera politik under åtta intensiva dagar.

Evenemanget växer så det knakar – tidigare i veckan fanns nästan 1 800 programpunkter inplanerade. Det är 20 procent fler än förra året.

26 medarbetare

Men till skillnad från besökarna behöver du som läsare inte röra dig en meter. Aftonbladet storsatsar och skickar 26 medarbetare till Visby som rapporterar om allt du behöver veta – i papperstidningen, på webben, i webb-tv och i mobilen. Du kommer dessutom få se de bästa bilderna som våra prisbelönta fotografer tar på plats.

Så koppla av, du kan i lugn och ro följa i stort sett allt som händer i Almedalen från sofflocket, stranden eller hängmattan.

Specialprogram

Nytt för i år är att Aftonbladets succéprogram ”Oj, vilken vecka!” dyker upp i en speciell Almedalstappning – ”Oj, vilken dag!” Där frågas en ny partiledare ut varje dag av Aftonbladets debattchef Karin Magnusson. Vid sin sida har hon Lena Mellin, politisk kommentator.

Programmet spelas in live i Aftonbladets rekordstora tält som vi smäller upp mitt i Visby. Dit är även besökare välkomna för att ta del av debatterna, dricka gratis kaffe och prata med Sveriges piggaste nyhets­redaktion.

– Man kan komma och lyssna på när vi ställer partiledarna mot väggen om aktuella frågor, eller titta på webben där hemma. Man kan verkligen säga ”Oj vilken dag!” om alla dagar i Almedalen. Det är en galen och rolig cirkus, säger Karin Magnusson.

Hon kommer dessutom att leda dagliga mediedebatter måndag till torsdag, som också livesänds på webben. Där kommer initierade och slagkraftiga gäster diskutera de mest uppmärksammade händelserna från medieåret som gått.

”Kan få en skön stund”

Aftonbladets papperstidning kommer att komma ut i en speciell Almedalsupplaga på Gotland, som erbjuder det bästa av två världar.

– Där får läsarna de bästa nyheterna och det piggaste vimlet från Almedalen. Det kombineras med Aftonbladets övriga nyhetsbevakning där läsarna kan få en skön stund och bland annat kan läsa om hur de svenska stjärnorna laddar inför OS, säger nyhetschefen Robin Govik.

Som läsare av Aftonbladet kommer du också under veckan att kunna ta del av ett antal intressanta undersökningar och tunga politiska avslöjanden. Det senaste politska skvallret kan du läsa på bloggen Politikerkollen.

– Vårt mål är att leverera en nyhet varje dag som hela Almedalen pratar om. Vi kommer att ta oss in i kulisserna och berätta om det som politiker och makthavare inte vill att du ska veta, säger Robin Govik.

Men Almedalen vore ingenting utan de dagliga talen som partiledarna håller. De direktsänds på Aftonbladet.se och följs upp snabba och direkta analyser av bland ­annat Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin som kommer att syna partiledarnas tal i sömmarna.

Publicerad: