Stegö-Chilò: Jag sitter kvar

NYHETER

Vägrade svara på om hon licensskolkat medvetet

Kulturminister Cecilia Stegö Chilò kommer inte att avgå, sa hon vid en pressträff på onsdagseftermiddagen.

– Jag själv är och förblir mycket engagerad i public service-arbetet. Detta till trots det andra ämnet, som jag vet att ni är här för i dag, sade Stegö Chilò och syftade på de obetalda tv-avgifterna.

När Cecilia Stegö- Chilò i dag mötte pressen vägrade hon svara på hon licensskolkat medvetet. Hon ville inte heller svara på varför hon inte informerat Reinfeldt om sitt licensskolk samtidigt som hon berättade om de svarta städtjänsterna.

Ett massivt medieuppbåd utanför kulturdepartmentet i dag mer eller mindre tvingade Cecilia Stegö- Chilò att hålla en improviserad pressträff. Men hon gav inga uttömmande svar på journalisternas frågor berättar Aftonbladets reporter på plats Olle Castelius.

Ville inte svara på vissa frågor

- Hon ville inte svara på om hon licensskolkat medvetet. Inte heller kunde hon svara på varför hon inte berättade för Fredrik Reinfeldt om sitt licensskolk samtidigt som hon berättade att hon köpt svarta städtjänster, säger Olle Castelius.

Hennes försvar var att hon aldrig uppmanat någon annan att licensskolka, berättar Olle Castelius.

Vidare berättade hon att regeringen kommer att förkorta avtalet med Sveriges Radio och Sveriges Televison. I stället för att som nu gälla i sex år ska avtalet från årsskiftet gälla i tre år.

Hon vill också framföra en personlig ursäkt till Fredrik Reinfeldt, skriver TT.

– Eftersom det var så att Fredrik Reinfeldt inte kände till det här, kan det vara så att han tillfrågade mig om den här ministerposten på felaktiga grunder.

Kort därefter lämnade Cecilia Stegö- Chilò presskonferensen tillsammans med sin pressekreterare.

Anna Lindström, Olle Castelius, TT