Qian i säkerhet hos mormor

NYHETER

Men pappan söks fortfarande av polisen

Foto: Äntligen hemma Qian kommer nu bo tillsammans med sin mormor i Kina.

Treåriga Qian övergavs av sin pappa och hennes mamma hittades mördad.

Men sedan en vecka bor nu Qian hos sin mormor i Kina.

– Nu när hon får vara hos sin familj har hon blivit tröstad, uppger mormor Liu Xiao Pinghon.

Foto: Känd som Pumpkin Qian, 3 år, blev känd som "Pumpkin" över hela världen efter att hon övergivits av sin pappa på en tågstation i Australien.

Qian Xun Xue, 3, blev snabbt känd under namnet "Pumpkin" världen över, efter att hon den 15 september i år hade hittats övergiven på en tågstation i Melbourne, Australien.

Snart visade det sig att hennes pappa Xue Naiyin, 54, hade flytt landet. Qians mamma Annie Xue, 27, påträffades fem dagar senare död i hans bil som stod parkerad utanför familjens hem i Auckland, Nya Zeeland.

Sedan en tid tillbaka har mormor Liu Xiao Pinghon delad vårdnad om Qian och hon har tagit med sig barnet tillbaka till provinsen Hunan i Kina.

"Tack till er alla"

I ett brev till medierna berättar Qians mormor Liu att resan hem gick bra och att Qian, som varit hemma hos mina morföräldrar tidigare, har funnit sig väl tillrätta i sitt nya hem.

– Nu när mitt barnbarn är tillbaka hos sin familj så står vi inför utmaningen att uppfostra henne i en bra och säker miljö. Det är målet som jag och min familj strävar efter att nå, skriver hon enligt nyhetsbyrån AP.

Liu är mycket nöjd med att frågan om vårdnaden kunde lösas så snabbt och uttryckte stor tacksamhet till myndigheterna och nämnde speciellt socialtjänsten, polisen och rätten i brevet.

– Alla dessa faktorer har hjälpt oss i en svår tid. Jag vill säga tack till er alla. Vi är nu tillbaka i säkerhet i Kina.

Normalt liv

Hon ber nu om att familjen ska få bli lämnad i fred.

– Jag vill be allmänheten att låta oss leva ett normalt och fridfullt liv. Mitt barnbarn behöver en hälsosam och ostörd miljö att leva i.

Med sig hem hade Liu även sin döda dotters aska.

– Min dotter Anan har blivit begravd så låt oss nu lägga det här bakom oss.

Utredningen visade att Qians pappa, Xue Naiyin, flög från Melbourne till Los Angeles den dagen han övergav sin dotter. Han söks av amerikanska myndigheter, misstänkt för kidnappning och mord.