”Fräcke Fransson” jagas för nya bedrägerier

1 av 2
NYHETER

Storbedragaren Fräcke Fransson har anmälts för 21 nya bedrägeribrott sedan i våras.

Nu jagas han över hela Sverige.

– Han blåste mig fullständigt, berättar Martha, 49.

Peter Fransson, 45, släpptes ur fängelset den 1 april i år. Han är dömd upprepade gånger för bedrägerier och har utgett sig för att vara alltifrån polis till advokat, hockeyproffs och sjökapten.

Nu är han efterlyst igen.

Sa att han var från Säpo

Martha träffade Fräcke Fransson i samband med en Ålandsresa med fartyget Cinderella.

– Han var väldigt charmig och visste precis vad han skulle säga, säger Martha.

Ytterligare en kvinna var med under kvällen. Henne lyckades han också charma och lura på pengar. Fräcke Fransson uppgav för kvinnorna att han var polis och jobbade på Säpo. Martha som är relativt nyskild berättade att hon sökte bostad. Det var inga problem, menade Fräcke Fransson.

Han uppgav att han kunde ordna en våning på fashionabla Narvavägen i Stockholm.

Martha betalade 18 000 i förskott – men fick aldrig någon våning.

Fräcke Fransson har utgett sig för att vara polis flera gånger i år. I Göteborg har Fräcke Fransson lurat en rad personer genom en falsk annons på Blocket: ”2rok 12 månader”. En rad unga nappade på annonsen och ville ha lägenheten som påstods ligga på Skånegatan 37.

Men allt var bluff.

Lurade skäms

Ungdomarna lurades betala in pengar i förskott men fick aldrig någon lägenhet. Polisen befarar att det är många fler än de 21 anmälarna som kan ha drabbats av Fräcke Fransson.

– Det finns säkerligen ett stort mörkertal här. Många kanske skäms och inte tycker det är någon idé att anmäla, säger kriminalinspektör Carina Lennquist Johnsson.