Julia fick sin önskning uppfylld av Family.se

NYHETER

Lillebror får ett tv-spel

Den 7 december skickade Julia Wettergren in en önskelista till Family.se. Hennes önskan: ett tv-spel åt sin lillebror Elias, blev uppfylld.

Efter att ha deltagit i Familys julklappstävling, och haft en av de mest lästa önskelistorna, fick Julia sin önskan uppfylld.

God jul – Julias önskan har blivit verklighet.

– Nä, vad trevligt. Är det sant? utbrister mamma Marie Wettergren

Julia, 10, är väldigt mån om sin lillebror Elias, 8. Just nu håller läkarna på att utreda eventuell ADHD och Elias har svårt att forma bokstäver och siffror. I sin önskelista skriver Julia att ”doktorn har sagt att det är bra för honom att spela det tränar hans händer”

– Han kan inte hålla en penna ordentligt, berättar mamma Marie.

Barnen går i samma skola och Julia tar hand om Elias och ser till att han har det bra på skoltid.

Ingen syskonrivalitet?

– Jo, hemma finns det lite, men inte i skolan.

Var det Julias egen idé?

– Ja, vi satt framför datorn och såg att man kunde skicka in önskelistor. Då sa Julia: Kan inte jag också få göra så?

– Hennes moster hjälpte henne och det är väl roligare att få göra saker med någon annan än mamma ibland, säger Marie och skrattar.

Varför tror du att hon gjorde det?

– Julia har haft leukemi, men blir friskförklarad snart, och när hon var sjuk fick hon mycket presenter. Hon tyckte väl att det var Elias tur nu.

För Elias är tv-spel ett perfekt sätt att träna händer och fingrar. Och föräldrarna har märkt att han kan hålla en penna bättre då han till exempel har skrivit på datorn.

– Han använder händerna hela tiden då och det hjälper honom att lära sig att slappna av.

– I skolan skriver han mest på datorn. När han skriver med penna blir han mer som de andra barnen och det är nog viktigt för honom.

Under Julias önskelista har både släkt och vänner skickat in hälsningar.

– Jag mejlade dem och sa åt dem att läsa Julias önskelista, berättar Marie.

Då är det dags att önska spel nu då?

– Ja, och jag hoppas inte att det blir några våldsspel. Det finns så mycket våld i samhället och jag tycker inte att en åttaåring ska spela sådana spel.

Kommer Julia att få spela?

– Utan tvekan, skrattar Marie. De brukar dela på saker och nu när det är Julia som har gett honom spelet kommer Elias säkert att vara extra snäll.