Intervju med konsekvenser

Foto: ”Interview” är baserad på Theo van Goghs film med samma namn. Steve Buscemi spelar en politisk korrespondent som skickas att intervjua såpaskådisen Katja (Sienna Miller).
NYHETER

I ”Interview” spelar Sienna Miller en jagad skådis. Stjärnan tyckte det var kul att le och vinka till papparazzifotograferna som omväxling.

”Interview” tar sin början i en intervju, som upplagd för att bli kort och pinsam. En respekterad politisk korrespondent, skickas mot sin vilja för att intervjua en, med Sienna Millers ord, ”trashig” såpaskådis. Men något händer och en hatkärleksrelation tar sin början.

När filmen lanserades på Sundance-festivalen tidigare i år lät man motspelaren och regissören Steve Buscemi intervjua Miller som sig själv.

– Tack och lov kom vi överrens. Man måste lita på sin motspelare för att kunna improvisera, säger Sienna Miller.

Såpaskådisen visar sig vara mer intressant än jornalisten väntat sig, samtidigt som hon uppfyller rollen som fotografernas gullegris.

– Katja och jag är olika eftersom hon verkar njuta av uppmärksamheten. Jag är inte bekväm med det, men det var kul att spela någon som ..., säger Sienna Miller och illustrerar med ett bländande leende.

Själv pekar hon oftare fingret åt fotograferna.

Louise Jacobson

Fakta