Tre våldtäktsförsök under 20 minuter i Västerås

NYHETER

En man överföll tre unga kvinnor i centrala Västerås - 26-åring gripen

Inom loppet av 20 minuter fick polisen in tre samtal från unga kvinnor som blivit överfallna och utsatta för våldtäktsförsök i centrala Västerås.

Polisen kunde direkt gripa en 26-årig man på samma gata som två av överfallen skedde på.

Det första samtalet kom till polisen klockan 04.31 på söndagsmorgonen. En ung kvinna berättade att hon blivit överfallen av en man som försökte våldta henne på Stora gatan i centrala Västerås. Kvinnan hade dock lyckats värja sig.

– Vi åkte direkt dit för att leta med bland annat hundpatrull, säger Per Molin, vakthavande befäl vid Västeråspolisen för aftonbladet.se.

Klockan 04.39 kom nästa samtal. Ännu en ung kvinna hade råkat ut för samma sak, denna gång på Engelbrektsgatan, 300-400 meter från Stora gatan. Även hon lyckades slita sig lös från mannen.

Uppträdde förvirrat och stressat

Klockan 04.45 kunde polisen gripa en misstänkt man på Engelbrektsgatan.

– Han stämde in på signalementet från de båda kvinnorna. Dessutom uppträdde han väldigt stressat och förvirrat. Gärningsmannen lyckades dra ner sitt andra offer på marken, och den här mannen hade snö på underkroppen, säger Per Molin.

Bara två minuter efter att mannen, som är 26 år, gripits kom det tredje larmet från en kvinna som överfallits på ett liknande sätt som de två första kvinnorna, även denna gång på Engelbrektsgatan.

– Ingen av kvinnorna har skadats fysiskt, men är naturligtvis oerhört skärrade, berättar Per Molin.

Den 26-årige mannen är sedan tidigare känd av polisen för en rad våldsbrott, men inga våldtäktsförsök.

Polisen kommer nu att titta på om mannen kan ligga bakom en rad andra uppmärksammade våldtäktsförsök som inträffade under förra året i Västerås.

– Det vore nästan tjänstefel att inte titta på det. Men det finns i nuläget inga likheter förrutom att det rör sig om våldtäktsförsök som inträffat i centrala Västerås. i nuläget är han inte misstänkt för några andra överfall, säger Per Molin.

Karin Thurfjell