Tv-stjärnans krasch visad i tv

NYHETER

Tv-stjärnan Richard Hammond skulle slå det brittiska hastighetsrekordet för bilar.

Det slutade med en våldsam krash framför BBC:s kameror.

Nu visas filmen.

Richard Hammond, 36, fick svåra skallskador i den fruktansvärda olyckan. Ett tag var det osäkert om han skulle överleva. Men på söndagen kunde Richard Hammond själv presentera tv-klippet i motorprogrammet Top Gear, enligt tv-kanalen Sky.

Miljoner britter följde Richard Hammond när han i mycket hög hastighet voltade med en Vampire dragster.

Tv-programmet lockade till och med fler tittare än den mycket uppmärksammade brittiska Big Brother-finalen. Hela 8,6 miljoner tittare såg Top Gear, 7,3 miljoner såg Big Brother, uppger The Mirror.

Hammond säger att han inte kommer ihåg något från kraschen. På söndagen tittade han på tv-klippet med olyckan tillsammans med kollegorna i Top Gear.

Han fick svara på varför han fortsatte ett extra varv efter att ha nått rekordhastigheten 314 miles i timmen – över 500 kilometer i timmen.

– Jag vet inte. Det varvet vi precis tittade på var runt klockan fem och vi hade banan till halv sex, sa Richard Hammond.

– Jag antar att det är som när man lekte ute som barn och mamma ropade in en för middag. Man ville alltid stanna ute en stund till...

Bilen sladdade och voltade efter att Hammond fått punktering på ena däcket. Då körde Hammond i 450 kilometer i timmen, uppger Sky.

Olyckan inträffade på ett flygfält i York i slutet av september. I Sverige visas Top Gear på Kanal 5.

Tidigare artiklar

Sofi Thunvik