Tonåringar åtalas för kiosk-mord

NYHETER

Kioskpersonalen knivdödades vid rånet i Länsmansgården

Två unga killar, 16 och 17 år gamla, åtalades på torsdagen för mord, allternativt vållande till annans död på en kioskägare på Varmfrontsgatan i Göteborg i somras.

Samtidigt åtalas tre andra tonåringar för sin inblandning i rånet som slutade med den 45-årige personalens död.

Foto: Ägarna stängde kiosken i Länsmansgården där den mördade 45-åringen jobbade.

Enligt åtalet, som lämnades in på torsdagen till Göteborgs Tingsrätt, hade gänget samlats på Varmfrontsgatans spårvagnshållplats i Länsmansgården. Där diskuterade de huruvida de skulle råna Sinas kiosk som låg intill.

De två huvudmännen ska ha varit beväpnade med butterfly-knivar.

Dödligt knivhugg i halsen

Enligt åtalet ska 16 och 17 åringen sedan tillsammans och uppsåtligen ha attackerat 45-åringen som jobbade i kiosken. Bland annat med ett dödligt sticksår i halsen och med sparkar och slag. Drivande i attacken var 17-åringen, medan 16-åringen hade en mer passiv roll.

– 17-åringen medger att det var han som utdelade det dödliga knivhugget, men han förnekar att han hade uppsåt att döda Mohammadian, säger åklagare Per-Erik Rinsell,som åtalar dem bägge för mord alternativt grovt vållande till annans död och grovt rån.

17-åringen finns sedan tidigare i polisens register, medan 16-åringen inte är känd sedan tidigare.

Skyddande av brottsling

Förutom de två huvudåtalade åtalas också tre andra tonåringar.

En 17-årig kille åtalas för medhjälp till grovt rån alternativt underlåtenhet att avslöja brott och grovt skyddande av brottsling. Han har tidigare dömts för flera grova våldsbrott.

En 17-årig kille och en 18-årig tjej åtalas också för underlåtenhet att avslöja brott och skyddande av brottsling.