Tredje mordet i år på Ångpannegatan

NYHETER

Butikschef i området: Obehagligt och oroande

1 av 3 | Foto: Polisen vill inte berätta i vilket skick kroppen var när den hittades på Ångpannegatan i går. Men uppgifter gör gällande att den döde mannen var svårt bränd.

En man hittades död på Ångpannegatan tidigt i går morse. Polisen misstänker mord, det tredje i området bara i år.

De kriminella gängen kan ha skördat ännu ett dödsoffer.

Ångpannegatan, ett stenkast från Backaplan på Hisingen, är hemvist för de kriminella gängen Brödraskapet och Hells Angels supporterklubb Red and White crew. Tre mord och flera mordförsök har nu inträffat i området bara i år. Merparten av brotten har haft anknytning till gängen.

”Tragiskt och onödigt”

– Det är för tidigt att säga om även det här har gänganknytning, säger Leif Rundberg på polisens särskilda utredningsgrupp.

Det förekommer uppgifter om att den döde mannnen var svårt bränd. Polisen vill dock inte berätta hur mannen dog eller i vilket skick kroppen var när den hittades.

– Kroppen är ännu inte identifierad och den tekniska undersökningen pågår fortfarande, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Ångpannegatan kantas av industrifastigheter och för dem som arbetar i området var gårdagens mord ännu en tung bekräftelse på att våldet fortsätter.

– Spontant tycker jag att det är så tragiskt och onödigt att människor ska bli mördade, säger Ulla-Britt Svensson, butikschef på Emmaus som ligger intill mordplatsen.