De levde lyxlivet – andra betalade

NYHETER

Paret levde på att lura andra

1 av 4 | Foto: GAPADE ÖVER FÖR MYCKET När polisen slog till mot Anderton och Kirsch hittades förfalskade kontokort, 100 000 kronor i kontanter samt bilder från parets lyxresor världen över.

NEW YORK. Edward Anderton och Jocelyn Kirsch har under ett år levt i gränslös lyx över hela världen.

Med andras pengar.

– Vi har fångat två otäcka parasiter, säger polisen i Philadelphia.

Edward Anderton, 25, och hans fästmö Jocelyn Kirsch, 22, tyckte att de kommit på det ultimata sättet att finansiera livsstilen de drömde om.

Stal identiteter

Med hjälp av ett par datorer, en scanner och en maskin med vilken man tillverkar id- och kreditkort stal de andras identiteter och kortnummer.

Sedan lät de andras pengar rulla.

De flög i förstaklass till bland annat Hawaii, Paris, London och Karibien, bodde på några av världens dyraste lyxhotell, köpte juveler och design-kläder, höll hov på gourmet-krogar och hyrde en paradvåning hemma i Philadelphia för 20 000 kronor i månaden.

– Det märkliga är att bägge två kommer från förmögna familjer, säger Terry Sweeney vid polisen i Philadelphia till AP.

– De hade fått så mycket här i livet, bland annat utbildning i privatskolor. Och det enda de kunde komma på att göra var alltså att lura andra.

Till slut blev de båda lycksökarnas girighet för stor.

De stal kontokorten från en granne och försökte beställa luxuösa underkläder från London.

När grannen sedan fick ett paket hon inte beställt blev hon misstänksam och kontaktade polisen, som snabbt kom Anderton och Kirsch på spåren.

När man slog till mot parets lägenhet hittades inte bara ett otal förfalskade kontokort, över 100 000 kronor i kontanter – och bilder från alla lyxresor duon företagit på omvärldens bekostnad.

”Som parasiter”

Där fanns också nycklar till alla andra lägenheter i hyreshuset.

– Det var som att parasiter hade drabbat byggnaden, säger Terry Sweeney.

Edward Anderton och Jocelyn Kirsch är nu på fri fot – sedan deras förmögna föräldrar betalat borgen på 160 000 kronor. Men de kommer att åtalas och riskerar mångåriga fängelsestraff.