"Personlighet, tradition och värme"

Foto: Melker Andersson och Danyel Couet i restaurang Kungsholmens matsal.
NYHETER

Melker Andersson och Danyel Couet har byggt ut sitt krogimperium. Den 30 oktober öppnade Le Rouge - stjärnkockarnas sjätte restaurang.

Nya krogen ligger i Gamla Stan och ska föra tankarna till en fransk sekelskiftes-restaurang.

- Vi har tagit i så att vi nästan kräks för att skapa så mycket värme vi kan i lokalen. För att man ska må bra i ett rum behöver man värme i form av tyger, komfort i stolar, färger och annat som ger en ombonad känsla, säger Danyel Couet.

Det här blir hans och Melker Anderssons sjätte krog i restaurangkoncernen F12.

- Det är inte så att vi letar efter krogar och vill starta nya hela tiden. Först var vi inte ett dugg intresserade av den här krogen. Men efter att ha känt på miljön och atmosfären i lokalen så växte det fram en magkänsla och en idé mognade fram.

Danyel Couet beskriver restaurangen som ett alternativ till stans finkrogar med hög kvalitet på mat och service. Ledorden är personlighet, tradition och värme.

- Finkrogarna i dag är väldigt framåtsträvande, ambitiösa och moderna. De ska alltid dra allt till det yttersta och försöka hitta nya vägar att gå. Den här restaurangen kommer att bli den totala motsatsen. Vi ska jobba med tradition som huvudämne.

Jonas Andersson

Läs mer och kommentera

Melkers och Danyels övriga restauranger:

(.se)