Kroghärvan växer

NYHETER

Känd restaurangchef häktad

Foto: Fyra personer sitter nu häktade i Umeå misstänkta för grova skatte- och bokföringsbrott. Anmälningarna rör i första hand verksamheten på restaurangen Starz.

Ännu en nöjesprofil har häktats i den ekobrottshärva som håller på att nystas upp i Umeå.

Den 30-årige mannen driver en känd restaurang i staden och är misstänkt för grova skatte- och bokföringsbrott.

Brotten ska ha begåtts mellan den 1 juli 2006 fram till den 13 mars i år. Restaurangchefen är även misstänkt för medhjälpsbrott, skriver Västerbottens-Kuriren.

Han är den fjärde personen som häktats misstänkt för att vara inblandad i ekobrottshärvan. Alla fyra har haft anknytning till nöjesbranschen i Umeå. Även en av männens flickvänner har varit anhållen.

Kopplingar till restaurangen

De tre tidigare häktade har alla kopplingar till restaurangen på ett eller annat sätt. En av de häktade är en 30-årig man som har drivit ett bemannings- och eventföretag som hjälpt restaurangen med personalfrågor, marknadsföring och dagllg drift. Han är häktad misstänkt för grova skatte- och bokföringsbrott.

30-årig festfixare

Den andra häktade är en 30-årig festfixare åt restaurangen och har även arrangerat andra nöjesevenemang i Umeå.

Den tredje mannen är 32 år och bor numera i London. Tidigare har han varit engagerad i Umeås nöjesliv. För fyra år sedan dömdes han till två och ett halvt års fängelse för medhjälp till grovt rån.