Hunden vaktar dem

NYHETER

Tvillingarna Strömgren har en beskyddare i retrievern Matrix

Oj, det blev två istället för en. Men Monika och Thomas Strömgren tar tvillingfödseln med ro. De har en pålitlig barnvakt.

– Vår golden retriever vakar över dem när någon annan än vi håller dem, säger Monika Strömgren.

Första barnet blev – två. Men Caesar och Elliot var inte en total överraskning för Lyckseleparet Monika och Thomas Strömgren.

– Vi har tvillingar i släkten på både min och Thomas sida. Lika bra att ta två på en gång då man inte vet hur jobbigt det är med en, säger Monika Strömgren.

Rumpan mot

Killarna ville ut till världen cirka en vecka tidigare än beräknat, men det var ändå relativt planerat med kejsarsnitt. Lite osäkert var det dock vilket kön en av barnen var.

– Vi gjorde ganska många ultraljud, men det syntes bara vilket kön det var på den ena. Den andre hade navelsträngen mellan benen en gång och en annan så låg han med rumpan mot, säger Monika Strömgren.

Hunden vaktar

Två barn betyder också lite mer jobb. Monika försöker synka dem lite med gemensam amning på natten, det är trots allt mer som ska funka när det är dubbelt upp. Men barnpassningen verkar det inte vara några problem med. Golden retrievern Matrix verkar ha tagit det till sin uppgift att vaka över killarna.

– Han springer till spjälsängen och gnäller ibland. Och så håller han koll om det är någon annan som håller dem. När jag var gravid så låg han nedanför min sida av sängen hela tiden och följde mig in på toaletten på natten, säger Monika Strömgren.