Bokstavera mera!

avMia Sahl

NYHETER

Sätt ord på inredningen

Bokstäver är dekorativa och kan varieras i det oändliga.

Använd bokstäver i inredningen för att sätta en unik och helt personlig prägel på ditt hem.

Foto: Mia Carlsson
Pryd väggarna med vackra ord. Piffa upp den vita väggen med ord som betyder något speciellt för just din familj. Kanske en dikt, ett utdrag ur en bok eller varför inte ett smaskigt recept?

Inredningstrenderna pekar alla åt samma håll. Låt ditt hem vara personligt. Blanda nytt med arvegods, toppa gärna med saker från resan eller secondhandfynd du själv målat om. Det personliga gör att det känns trivsamt, ombonat och välkomnande.

Ett enkelt sätt att inreda med personlig touch är att dekorera väggar och möbler med bokstäver. Dikter, namn och favoritcitat blir ett personligt inslag i ditt hem. Dessutom väcker de ofta frågor och blir ett naturligt diskussionsämne när du får besök.

Illustrerade barnböcker

Välj om du vill skriva själv, ta schabloner till hjälp eller kanske anlita ett skrivproffs som Sara Nilsson Bergman.

– Jag har skrivit i kök, sovrum, hallar och barnrum, berättar Sara som är illustratör och som alltid skriver på fri hand direkt på väggen.

Hon började sin kreativa bana med att illustrera barnböcker. Efter att ha fått i uppdrag att göra en stor väggmålning i Picassostil i en restaurang i Skåne, började hon intressera sig för att använda sin konstnärliga ådra i inredningssammanhang.

Sedan fem år tillbaka arbetar hon med att dekorera väggar med både texter och bilder. De senaste åren har hon märkt att intresset för textdekorationer ökat kraftigt.

Foto: Mia Carlsson
<b>Namn: </b>Sara Nilsson Bergman <b>Ålder:</b> 29 <b>Bor: </b>I Gamla stan i Stockholm <b>Yrke: </b>Illustratör och butiksinnehavare. <b>Familj: </b>Pojkvän, mamma, pappa och storebror.

Favoritrecept, dikter, välkomstmeddelanden och låttexter är vanligt att folk väljer att smycka sina rum med.

– En text är både vacker att se på och innehåller ett budskap, den förhöjer känslan i ett rum på ett väldigt speciellt sätt, säger Sara.

– Dessutom gör den ett mycket personligt intryck och sätter ett privat avtryck i rummet.

Just i dag jobbar hon hemma hos Maria och Niclas, som båda har rötterna i Värmland. Maria älskar Selma Lagerlöf och med Saras hjälp har hon valt att dekorera sitt kök med utdrag ur Selmas bok ”Gösta Berlings saga”.

Häng med på en inspirerande rundtur genom hela alfabetet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning