Tre anhållna för planerad människosmuggling

NYHETER

Arvika (TT)

Tre personer i Arvika har anhållits misstänkta för förberedelse till grov människosmuggling och förberedelse till grov urkundsförfalskning.

Det gäller tre personer som arbetar inom restaurangbranschen och de greps när polisen i Värmland natten till lördagen gjorde husrannsakan i flera lokaler i Arvika. Polisen slog till mot en krog och flera bostäder och affärslokaler, rapporterar SVT:s regionala nyhetsprogram Värmlandsnytt.

Största någonsin

Vakthavande befäl i Karlstad bekräftade för TT på söndagskvällen att tre män har anhållits.

Magnus Berggren vid Internationella åklagarkammaren säger till Värmlandsnytt att de tre männen har varit föremål för intresse från internationella åklagarkammare och polisen i Uppsala och Stockholm, kopplat till förfalsknings- och människosmugglingsverksamhet.

Enligt Berggren gjorde polisen omfattande beslag som har att göra med förfalskning av dokument och människosmuggling, men han vill inte avslöja vilka fynd som gjorts.

– När det gäller just den specifika typen av fynd som har gjorts vid det här tillslaget, så bedömer jag att det sannolikt är det största någonsin i Sverige, säger kammaråklagare Magnus Berggren till nyhetsprogrammet.

TT