17-åringen upplockad av tre män

NYHETER

Visste inte att polisen sökte efter honom

Ett stort polispådrag sökte i går lönlöst efter en försvunnen 17-åring i området kring Svalöv.

Vid lunchtid kom han själv in på polisstationen.

– Jag hade ingen aning om att de letade efter mig, säger han till Punkt SE.

Foto: I går morse trodde polisen att den försvunne 17-åringen blivit kidnappad och satte in ett stort sökpådrag. Vid lunchtid dök 17-åringen upp – välbehållen men gåtfull om vad som egentligen hänt honom.

I går morse var ett stort polispådrag ute och letade efter pojken. Enligt de första uppgifterna hade han blivit kidnappad och polisen befarade det värsta. Flera hundpatruller och en helikopter deltog i sökandet.

– Vårt mål var att försöka få tag i honom så fort som möjligt. Hade han legat ute någonstans så hade han kunnat frysa ihjäl, säger Rickard Gartér, stationsbefäl vid polisen i Svalöv.

Spårade mobiltelefonen

Polisen spårade pojkens mobiltelefon till en åker utanför Svalöv. Men medan polisen alltmer intensivt letade efter pojken låg han själv och sov efter en fest. Enligt uppgifter till Punkt SE ska han ha varit hos en kvinnlig bekant, men det förnekar han själv.

I polisförhören berättade 17-åringen att han blivit upplockad av tre män i centrala Helsingborg och sedan släppts av i Svalöv. Polisen har upprättat en anmälan om människorov.

– Han har lämnar väldigt knapphändiga uppgifter, så det kan bli svårt att gå vidare med utredningen, säger Rickard Gartér.

En misshandelshistoria

Till Punkt SE säger 17-åringen att männen i bilen ville reda upp en gammal misshandelshistoria och att det var därför de körde i väg med honom i bil.

– Det var först på morgonen jag fick veta att polisen letade efter mig, säger han.

Kajsa Sigvardsson