”Vi älskar henne väldigt mycket”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-02-07

Familjen skriver om anklagelserna mot Lisa Nowak

Astronauten Lisa Nowaks attack mot kärleksrivalen har skakat hennes anhöriga.

– Det här är helt olikt henne och har kommit som en oerhörd chock för vår familj, skriver de i ett uttalande.

I RÄTTEN Efter förhandlingarna försågs Lisa Nowak med fotboja och släpptes mot borgen. Hon är fortfarande misstänkt för mordförsök.Foto: REUTERS

Trebarnsmamman Lisa Marie Nowak, 43, släpptes i går mot borgen. Hon är misstänkt för mordförsök på kärleksrivalen Colleen Shipman och riskerar livstids fängelse om hon fälls.

Hennes drastiska handlande har slagit ner som en bomb, inte minst för hennes familj.

– Vi är naturligtvis ledsna och mycket bekymrade över de allvarliga anklagelser som riktats mot Lisa. Vi älskar henne väldigt mycket och just nu är vårt fokus inriktat på hennes hälsa och välbefinnande, skriver familjen i ett uttalande, citerat av CNN.

Separerade nyligen

Lisa Nowak är gift sedan 19 år men separerade, enligt familjen, från sin make för några veckor sedan. Tillsammans har paret tre barn.

– Lisa är en mycket omhändertagande och hängiven mamma till sina tre barn.

– Om man ser både till hennes personlighet och till hennes yrkesliv så är det som hon nu ska ha gjort helt olikt hennes karaktär. Det har kommit som en fullständig chock för vår familj, skriver man i uttalandet.

Familjen har valt att inte prata med journalister och ber nu om förståelse för sin situation.

”Djup sorgsna”

– Vi hoppas att allmänheten kommer att ha en öppen inställning till de fakta som kommer fram och att man tillåter rättssystemet att ha sin gång.

Även Lisa Nowaks arbetsgivare är bestörta över det inträffade.

– Vi är djupt sorgsna över den här tragiska händelsen. Anklagelserna mot Lisa Nowak är allvarliga och måste utredas av det juridiska systemet, säger Michael Coates, chef vid Johnson Space Center i Houston, enligt CNN.

Nowak kommer tillsvidare inte att arbeta som astronaut, uppger Coates.

Läs också:

Johanna Melén