Brolins krog mister tillståndet

NYHETER

”Det är en skandal hur illa krogen har skött sig” – fotbollstjärnans krog Undici i blåsväder

Foto: Tillståndsutskottet pekar på upprepade fall av oordning och slarv med alkoholserveringen. Sex gånger under våren har det kommit in anmälningar om misshandel.

Tomas Brolins krog Undici har mist tillståndet att servera alkohol.

Anledningen är upprepade problem med bråk, stök och fylla.

Man har även serverat minderåriga.

Brolins krog Undici vid fashionabla Stureplan i Stockholm har fått flera varningar från Stockholms stads tillståndsutskott efter upprepade incidenter.

Nu har tillståndsutskottet fått nog och drar in Undicis tillstånd att servera alkohol.

Svart arbetskraft

– Det är en skandal hur illa krogen har skött sig. De har vid flera tillfällen serverat minderåriga alkohol och de har sedan tidigare fått fyra varningar från nämnden, bland annat också för att de använt svart arbetskraft i köket, säger Peter Lundén-Welden (m), ordförande för tillståndsutskottet i Stockholm till Aftonbladet.

– Detta kan vi naturligtvis inte acceptera, tillägger han.

Tillståndsutskottet pekar på upprepade fall av oordning och slarv med alkoholserveringen. Sex gånger under våren har det kommit in anmälningar om misshandel. Men man har också hittat många andra brister: En 15-årig pojke har överserverats alkohol och omhändertagits av polis. Detta har skett när krogen varit uthyrd för en privat fest. Dock är det krogens skyldighet att se till att bestämmelserna följs även då.

”Besviken”

Dessutom har hela flaskor med sprit serverats efter klockan ett på natten, vilket är förbjudet enligt bestämmelserna.

I ett uttalande säger Tomas Brolin till Aftonbladet via sina advokater att han är besviken och att han nu ska gå igenom nämndens skäl för beslutet med med sina advokater för att därefter ta ställning till ett överklagande till länsrätten.