Rekordsmitaren är Skottlands mest ökände bedragare

NYHETER

Utgav sig för att vara präst – lurade en hel by

Britten som greps på Operakällaren efter att ha vägrat betala notan på 140 000 kronor är en ökänd bedragare.

Enligt uppgifter i brittiska tidningar har 36-åringen tidigare begått sina brott genom att utge sig för att vara präst.

Efter att ha avnjutit pilgrimsmusslor, entrecote, glass och dyra viner förklarade den 36-årige skotten för personalen på Operakällaren att han inte kunde betala. Han bad också kyparen ringa polisen.

Mannen greps av polis och häktades i lördags misstänkt för bedrägeri. Räkningen uppgår till 139 435 kronor.

Dömd för sexbrott

I brittiska tidningar har gripandet av 36-åringen, som kallas Skottlands mest ökande bedragare, fått stor uppmärksamhet.

Enligt tidningen The Scotsman har mannen avtjänat ett sex års fängelsestraff för att ha sexuellt ofredat och misshandlat en kvinna i Edinburgh. Han har också utfört otaliga bedrägerier.

Mannen har bland annat utgett sig för att vara soldat, parlamentsledamot och borgmästare av Birmingham. Hans mest uppmärksammade brott är dock en bedrägeriturné på västra Irland då han utgav sig för att vara präst. Det skriver lokaltidningen Galway First.

Stal checkhäfte

Som präst blev mannen väl mottagen. Men efter en tid fattade byborna misstanke eftersom den nya prästen drog grova sexskämt. Ett checkhäfte stals också från pensionatet där han bodde.

Mannen lyckades dock fly och har varit spårlöst försvunnen ända till han dök upp på Stockholmsrestaurangen i förra veckan.