Anonymous

Hackare utmanar drogkartellen

Av: 

Sofi Tagesson

NYHETER

En av hackerkollektivet Anonymous medlemmar har kidnappats i Mexiko.

Nu utmanar hackarna Mexikos näst största drogkartell.

– Vi kräver att han släpps, säger Anonymous i en video.

Det globala hacker-kollektivet Anonymous är kända för sina attacker mot myndigheter och globala företag. Tidigare i oktober publicerade de personuppgifter till 1 500 pedofiler.

Nu utmanar de den mexikanska drogkartellen los Zetas.

Publicerar hotet i video

Anonymous säger i en video som publicerades på Youtube den 6 oktober att en av gruppens medlemmar kidnappades i den mexikanska staden Veracruz när han deltog i en affischeringsaktion.

– Ni begick ett stort misstag när ni tog en av oss. Släpp honom. Om något händer med honom så kommer ni för alltid att minnas den 5 november, säger gruppen i videon.

Hotar offentliggöra namn

Hackerkollektivet hotar att offentliggöra namn, bilder och adresser till poliser, journalister och taxichaufförer som de menar samarbetar med drogkartellen Zetas om medlemmen inte släpps.

– Vi vet alla vilka de är och var de befinner sig.

Genom att offentliggöra namnen på personer som samarbetar med Zetas hoppas de att myndigheterna ska gripa dem.

Förra veckan hackades en mexikansk åklagares hemsida. Åklagare har, enligt gruppen, samarbetat med drogkartellen, skriver wired.com.

Anonymous Mexiko har på facebook förnekat att de var inblandade i detta.

Medlemmar oense om aktionen

En källa inom Anonymous säger till CNN att det i kollektivet för några veckor sedan diskuterades en attack mot Zetas bland de mexikanska medlemmarna.

Källan säger till CNN att de mexikanska medlemmarna säger sig ha bevis för att flera politiker i Mexiko är korrupta och arbetar med kartellen.

Medlemmar i Anonymous Mexiko har sagt till den mexikanska tidningen Milenio att operationen har avbrutits – men andra menar att det inte stämmer.

Den 5 november får vi veta.

ANNONS

20 till 35% rabatt på Revolution Race - allt för sommarens friluftsliv!

Extern länk från Revolution Race

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Anonymous

Youtube