Nyheter

”Jag står alltid för det jag säger”

NYHETER

Billström försöker förtydliga sig efter Irakläckan

Migrationsminister Tobias Billström (M) försökte på söndagen förtydliga sig efter kritiken mot vad han påstås ha sagt vid ett möte på USA:s ambassad i Bagdad 2007.

– Det jag har sagt i den svenska asylpolitiska debatten är det som gäller. Någonting annat har jag gett uttryck för varken i samtal med amerikanska ambassaden i Bagdad eller någon annanstans. Jag står alltid för det jag säger i alla sammanhang, säger han i en intervju med Ekot i Sveriges Radio.

Enligt uppgifter i en amerikansk ambassadsrapport, som Wikileaks tagit fram, sade utrikesminister Carl Bildt (M) vid mötet att han ville ha en överenskommelse med Irak om att återsända irakier som inte fick uppehållstillstånd i Sverige. Annars skulle det inte gå att upprätta en svensk ambassad i Bagdad. De båda ministrarna ska också ha nämnt flera hedersrelaterade mord i Sverige som får svenskarna att kräva en hårdare flyktingpolitik.

– Som jag har sagt återupprepade gånger de senaste dagarna så har inte jag någon anledning att gå in och recensera innehållet i den här rapporten. Men det jag har sagt offentligt i Sverige är det som gäller, säger Tobias Billström som på söndagen avböjde att uttala sig för TT.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Måndagens hetaste match på Oddset: Finland-Belgien. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter