Nyheter

Könsopererar små flickor – till pojkar

Av: 

Carina Bergfeldt

Vill ha pojkar Hundratals föräldrar könsopererar sina barn varje år, när de fötts med ”fel” kön. Att ändra så att en flick blir en pojke kostar 20 000 kronor.
Vill ha pojkar Hundratals föräldrar könsopererar sina barn varje år, när de fötts med ”fel” kön. Att ändra så att en flick blir en pojke kostar 20 000 kronor.

NYHETER

Över 1 000 indiska flickor har hittills drabbats av sina föräldrars dröm om en pojke.

Och fler blir de.

Enligt tidningen Hindustan Times könsopereras hundratals flickor varje år i staden Indore i Indien.

Drömmen om en son kostar 20 000 kronor.

För den summan är läkare i staden Indore villiga att operera flickor som bara är ett år gamla.

Bygger penis

Över 1 000 föräldrar har hittills opererat sina barn, skriver tidningen Hindustan Times.

Den könskorrigerande operationen går ut på att en penis byggs upp av vävnad från de kvinnliga könsorganen. Efter det går barnen igenom en hormonbehandling.

”Pojken” blir dock infertil.

Samma som för vuxna

Ingreppet är på intet sätt nytt, utan är samma som används världen över när det handlar om vuxna människor som anser sig vara födda med fel kön.

Men i Indore är det alltså inte frågan om vuxna människor. Utan om barn som är mellan ett och fem år gamla och som således knappast har en egen önskan om att byta kön.

Läkaren: en hjälp

Totalt är det sju läkare i staden som genomför operationerna. Tidningen skriver att var och en av dem har behandlat mellan 200–300 barn.

En av de sju läkarna, doktor Milind Joshi, säger till Hindustan Times att ingreppen enbart görs på barn vars inre och yttre organ inte stämmer överens, och att man egentligen gör dem en tjänst.

– När barnet växer upp skulle han eller hon bli förvirrad om vilket kön som han eller hon tillhör. Den här operationen kan förhindra sådana besvär och psykiska problem, säger Milind Joshi.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: