Nyheter

Stjärnbloggare i infekterat bråk

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Quetzala Blanco och Blondinbella är oense

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip och Quetzala Blanco har hamnat i ett infekterat bloggbråk.

Blanco anklagas för att romantisera droger och destruktivt beteende – men slår tillbaka.

– I hennes värld ska man lägga locket på, säger hon om Löwengrip.

I måndagens Efter tio i TV4 gästade journalisten och bloggaren Quetzala Blanco programmet och talade om sina problem med aggressivt beteende som hon själv bloggat om.

Sedan anslöt Malou von Sivers sidekick Isabella Löwengrip till diskussionen och gav då Blancos bloggande en rejäl känga.

För Aftonbladet utvecklar hon kritiken.

– Jag sa att jag har svårt för hennes blogg då den påverkar unga tjejer negativt. Har man en stor blogg blir man en förebild och kan inte romantisera livet om att vara smal, snygg och dricka Jack Daniels till frukost, säger hon.

Fel diskussion

Quetzala Blanco, som bloggar på Nyheter24, tycker att diskussionen lämnat sakfrågan.

– Jag tycker det är tråkigt att Blondinbella gjort det till en smutskastning. Det viktigaste i diskussionen är att tjejer alltid förväntas vara förebilder för unga tjejer. Det spelar ingen roll om man är Kissie, Blondinbella eller Amy Winehouse. Det kravet tycker jag är helt åt helvete.

Löwengrip håller däremot inte med och tycker att Blanco måste ta ett större ansvar för vad hon skriver.

– Jag har följt henne blogg i flera års tid då hon romantiserat självsvält. Hon skriver om ett mål mat om dagen och tabletter man ska äta för att gå ner i vikt. Det är många tjejer som mår dåligt när man läser en sådan blogg där man hetsar. En tjej som är psykiskt instabil och läser något sådant mår ännu sämre, säger Löwengrip.

Quetzala Blanco anser dock inte att hon romantiserar destruktivt beteende, utan helt enkelt skildrar en annan sida av livet.

– Jag har skrivit att jag testat droger, men också om baksidorna. Och om hur det är att leva med en alkoholist och narkoman i flera år.

Om man bara har läst om där jag mår dåligt och inte läst det andra förstår jag att Isabella tycker att det är att romantisera, säger Blanco.

Hon fortsätter:

– Hon skrev även att jag romantiserat misshandel, vilket jag absolut inte har gjort. Det är inte heller något man gör så lättvindigt. Hon tycker att jag romantiserat genom att berätta, men det känns som att i hennes värld ska man bara lägga locket på.

Internetsnackis

Bråket mellan bloggarna blev under veckan en snackis både i olika medier och på nätet. Hanna Hellquist, Amanda Schulman och Sanna Lundell är några som tagit ställning för Blanco i frågan.

”Om jag såg min dotter sitta framför Blondinbellas blogg så skulle jag få ont i magen”, skriver till exempel Sanna Lundell i en krönika.

Isabella Löwengrip är oförstående till kritiken.

– Det är väldigt märkligt. Det jag förmedlar i min blogg är en känsla att om man vill så kan man. Jag är en sådan person som fått väldig mycket kritik, både från människor och media under många års tid. Jag vill förmedla känslan att inte bry sig om vad andra tycker och tänker, strunta i alla andra och följ er egen dröm, säger hon.

– Hon ser inte att alla inte har samma mål. Alla har inte samma drömmar och alla vill inte vara på samma sätt. Alla kanske inte vill göra karriär som hon vill. Det är skitcoolt att hon gör det, men man måste ha förståelse för att alla inte vill det, kontrar Blanco.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert: