Nyheter

Gunvor Ericson ny gruppledare för MP

Av: 

Lisa Röstlund

NYHETER

Det blir Gunvor G Ericson, 51, som blir ny gruppledare i riksdagen för Miljöpartiet.

– Hon är det bästa valet, säger Peter Rådberg, riksdagsledamot för MP.

Ny ekonomiskpolitisk talesperson blir Per Bolund.

Gunvor Ericson. (Arkivbild.)
Gunvor Ericson. (Arkivbild.)

Det har spekulerats om vem som skulle ta över ett par av Miljöpartiets viktigaste positioner. Men nu står det klart att Gunvor G Ericson blir ny gruppledare och Per Bolund ny ekonomiskpolitisk talesperson.

"Politiker inget yrke"

Gunvor G Ericson sitter i riksdagen sedan 2006, är folkhälso- och jämställdhetspolitisk talesperson och ledamot i socialförsäkringsutskottet. Enligt hennes hemsida är hennes viktigaste fråga folkhälsan.

- Jag är sjuksköterskan som inte nöjde mig med att vara fackligt engagerad. Jag har jobbat på intensivvårdsavdelning och akutmottagning men också varit fackligt förtroendevald på heltid några år Att vara politiker är för mig inget yrke, det är ett förtroende man har under en viss period, skriver hon.

Beskrivs som social

Hennes partikollega Peter Rådberg är mycket nöjd över riksdagsgruppens val, som genomfördes under ett möte under fredagsförmiddagen.

– Hon är duktig, har en bred kompetens plus att hon är väldigt social. Som gruppledare har man ju en chefsroll och det är en viktig egenskap att kunna lyssna in, säger han.

Bolund ekonomisk talesperson

Efter att tidigare språkröret Maria Wetterstrand och nuvarande gruppledaren och ekonomiskpolitiska talespersonen Mikaela Valtersson meddelat att de avslutar sina politiska uppdrag för Miljöpartiet.

Ny ekonomiskpolitisk talesperson blir Per Bolund, biolog som tidigare suttit i riksdagen och i varit borgarråd i Stockholm.

– Han är jätteduktig, oerhört påläst, och har hållit i många näringsfrågor, säger Peter Rådberg.

"Spännande"

De nya posterna, inklusive vem som blir ny vice ordförande i näringsutskottet, kommer att presenteras under en presskonferens på riksdagen i dag klockan 13.

– Det här blir spännande. Det är en dynamisk grupp som är bra på att ta in ny kunskap och nya idéer, säger Mehmet Kaplan, vice gruppledare för MP:s riksdagsgrupp.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert: